Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Οι παππούδες πληρώνουν τη… νύφη!

❱❱ Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να καταβάλλουν στην πρώην σύζυγο του γιου τους 550 ευρώ τον μήναΤον μπελά του εξαιτίας του… γιου του βρήκε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων συνταξιούχων, οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν διατροφή στην πρώην νύφη τους για τα έξοδα διαβίωσης των δύο ανήλικων εγγονιών τους τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας!

Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση κάνοντας χρήση μιας σχετικά άγνωστης διάταξης του Αστικού Κώδικα (σ.σ.: είχε μπει και ως θέμα εξέτασης για εισαγωγή στη… Σχολή Δικαστών!), που ορίζει ότι σε περίπτωση αδυναμίας του πατέρα ή της μητέρας να πληρώνει τα έξοδα διατροφής των ανήλικων τέκνων του, τότε υπόχρεοι είναι οι ανιόντες του γονιού (δηλαδή, ο παππούς και η γιαγιά των παιδιών). Στην προκειμένη περίπτωση, οι συνταξιούχοι γονείς ενός 45χρονου υδραυλικού, ο οποίος δήλωσε άνεργος, υποχρεώνονται να καταβάλλουν κάθε μήνα στην πρώην νύφη τους το ποσό των 550 ευρώ ως έξοδα διατροφής!

Οπως ανέφερε η 40χρονη, η οποία κατέθεσε την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, πριν από περίπου τριάμισι χρόνια χώρισε από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος εργάζεται ως υδραυλικός. Αν και τον πρώτο καιρό ο 45χρονος κατέβαλλε μέχρι τελευταίου ευρώ το ποσό το οποίο είχαν συμφωνήσει να δίνει για τα έξοδα διατροφής των δύο παιδιών τους, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σταμάτησε να πληρώνει.

Καθαρίστρια

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 40χρονη, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια σε νυχτερινό κέντρο, να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς μόνο ο δικός της μισθός δεν επαρκούσε για να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς της. Ετσι, όταν έχασε και την τελευταία ελπίδα να συμμορφώσει τον «κακοπληρωτή» πρώην της, η γυναίκα κατέφυγε στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο της. Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας ο 45χρονος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δήλωνε στην Εφορία εισοδήματα ελεύθερου επαγγελματία που άγγιζαν τα 25.000 ευρώ, όλως παραδόξως εμφάνισε έσοδα που μετά βίας φτάνουν τα 3.000 ευρώ ετησίως.

Πρόσθεσε δε ότι το τελευταίο διάστημα δεν εργάζεται. Κατόπιν τούτου το δικαστήριο αποφάσισε πως τη διατροφή θα πρέπει να την καταβάλλουν ο παππούς και η γιαγιά των παιδιών, που λαμβάνουν σύνταξη 1.500 και 1.100 ευρώ αντίστοιχα. Το ζευγάρι των συνταξιούχων θα πρέπει να δίνει μηνιαίως το ποσό των 550 ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, οπότε η υπόθεση θα επανεξεταστεί από το δικαστήριο. Την ίδια ώρα, πάντως, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον 45χρονο να απαλλάξει τους γονείς του από κάθε υποχρέωση, ζητώντας ανάκληση της απόφασης!

«Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 1490 ΑΚ, “αν ένας από τους ανιόντες ή τους κατιόντες δεν είναι σε θέση να δώσει διατροφή, η υποχρέωση βαρύνει εκείνον που είναι υπόχρεος ύστερα από αυτόν’’». Η διατροφή των ανήλικων τέκνων ορθά κρίνεται από τον νόμο και τα δικαστήρια ως απόλυτη προτεραιότητα. Ετσι, στην περίπτωση που ο πατέρας ή η μητέρα είναι ή επικαλείται ότι είναι άνεργος, άπορος ή εν γένει ανήμπορος να συνδράμει τα τέκνα του, η ευθύνη για την καταβολή διατροφής μετακυλίεται στους γονείς του, δηλαδή στον παππού και στη γιαγιά των παιδιών» δήλωσε ο Αριστείδης Καραμπασιάδης, πληρεξούσιος δικηγόρος της 45χρονης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...