Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Αλλαζαν τα φώτα» σε ηλικιωμένους

❱❱ Θύματα της σπείρας ήταν γεροντάκια σε περιοχές της Βορειοανατολικής ΑττικήςΤις πιο ευφάνταστες δικαιολογίες σκαρφίζονταν τα μέλη συμμορίας που προσποιούνταν τους ηλεκτρολόγους ή τους συντηρητές ασανσέρ για να μπαίνουν στα σπίτια ηλικιωμένων και να τους «γδύνουν». Διέθεταν τόσο μεγάλο «ταλέντο» στο ψέμα και στην εξαπάτηση, που έπεισαν μια 90χρονη να βγάλει τα σκουλαρίκια της και να τα βάλει μέσα σε ένα πλαστικό τάπερ, ώστε να τα κλέψουν με μεγαλύτερη ευκολία! 

Σε άλλη περίπτωση, ανάγκασαν υπερήλικη γυναίκα να τους παραδώσει τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό, λέγοντάς της ότι διατρέχει κίνδυνο… ηλεκτροπληξίας!

Οι συνολικά 10 κατηγορούμενοι και οι συνεργοί τους, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, φέρεται ότι είχαν συγκροτήσει από τον Ιούνιο του περασμένου έτους εγκληματική οργάνωση, η οποία εντόπιζε σπίτια ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Στη συνέχεια προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος ή τους συντηρητές ανελκυστήρων και έπειθαν τους ενοίκους να τους ανοίξουν τα διαμερίσματά τους, δήθεν για να ελέγξουν εάν υπήρχε διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ένας από τους δράστες απασχολούσε με διάφορα προσχήματα τους ηλικιωμένους στην κουζίνα, ενώ οι άλλοι ερευνούσαν τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού και άρπαζαν κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι η σπείρα διέπραξε συνολικά 14 κλοπές. Κυρίως προκαλούν εντύπωση τα τεχνάσματα που σκαρφίζονταν οι δράστες για να αναγκάζουν τα εύπιστα θύματά τους να τους παραδώσουν και το τελευταίο αντικείμενο αξίας που είχαν στην κατοχή τους. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση μιας 90χρονης, η οποία έδωσε «στο πιάτο» ή, ακριβέστερα, στο… τάπερ τα σκουλαρίκια της, όταν της τα ζήτησαν οι «αετονύχηδες»:

Πήρε τα σκουλαρίκια

«Την 22α/9/2017 και περί ώρα 12.00 είδα έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένω δύο άγνωστους άντρες. Ο ένας εξ αυτών με ρώτησε εάν μπορούν να ανέβουν στο σπίτι μου για να δουν το ψυγείο μου, επειδή μπορεί να επηρεάζει το ρεύμα του ασανσέρ. Κάποια στιγμή ο άνδρας που κοίταζε το ψυγείο ζήτησε να βγάλω τα σκουλαρίκια που φορούσα και να τα βάλω σε ένα τάπερ, ενώ ο δεύτερος ζήτησε να πάει τουαλέτα! Τότε κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά και βγήκα λίγο στη βεράντα. Οταν έφυγαν, διαπίστωσα ότι είχαν πάρει τα σκουλαρίκια μέσα από το τάπερ καθώς και τρία χρυσά βραχιόλια, τρία μονόπετρα, ένα χρυσό ρολόι, μία καρφίτσα με μαργαριτάρια και άλλα κοσμήματα»!

Αλλος ηλικιωμένος περιγράφει στους αστυνομικούς πώς οι δράστες έπεισαν τη σύζυγό του να βγάλει τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό, λέγοντάς της ότι θα πάθαινε ηλεκτροπληξία, ενώ μία 80χρονη αναφέρει για το τετ α τετ της με τους επιτήδειους κακοποιούς: «Την 16η/11/2017 και περί ώρα 12.00 ένας άνδρας μού χτύπησε το κουδούνι και, όταν ανέβηκε πάνω, μου είπε: “Τι ωραία που μυρίζει το φαγητό που μαγειρεύετε”! Στη συνέχεια ζήτησε να του πω πού είναι το ταμπλό του ρεύματος και ρώτησε πού ήταν τα χρυσαφικά μου, διότι θα έπρεπε να τα καλύψει για να μη… λιώσουν»!

«Μια μικρή επισκόπηση της δικογραφίας οδηγεί στο εύκολο συμπέρασμα της μεγέθυνσης και γιγάντωσης όποιου αποδεικτικού υλικού» δήλωσε ο Γιάννης Γλύκας, πληρεξούσιος δικηγόρος κάποιων εκ των κατηγορουμένων, και πρόσθεσε: «Κατηγορούμενοι με ελάχιστη ή και καθόλου συμμετοχή αντιμετώπισαν σοβαρότατες κατηγορίες αλλά έμειναν ελεύθεροι μετά την ορθή κρίση του κυρίου ανακριτή και του εισαγγελέα (επτά εξ αυτών) και ένας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος (με προοπτική στο δικαστήριο να αθωωθεί για τις περισσότερες των πράξεων, καθώς λείπουν τα ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία). Αναμένεται τις επόμενες μέρες να απολογηθεί και ο τελευταίος, με την πίστη ότι θα αντικρούσει πειστικά τις κατηγορίες».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...