Εξοντωτικές εφημερίες και τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λαμίας

❱❱ Μετά το πρωτοφανές περιστατικό με το όπλο που έβγαλε πρόσφατα συνοδός ασθενούς και απείλησε το προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας, έρχονται στο φως και οι δραματικές ελλείψεις του ιδρύματος, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.Μόλις προχθές λιποθύμησε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού έπειτα από τέσσερα συνεχόμενα 24ωρα εφημερίας! Για να βγει η εφημερία, η διοίκηση κάλεσε αναισθησιολόγο από το Νοσοκομείο Τρικάλων. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζόμενων γιατρών και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νευρολόγος Βασίλης Κυριακάκης, που αποχώρησε το 2015, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων τα τελευταία τρία χρόνια τα χειρουργεία καθυστερούν και οι αποσωληνώσεις ασθενών δεν γίνονται στην ώρα τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Εκτός λειτουργείας

Στο νοσοκομείο υπάρχουν δύο μόνιμες αναισθησιολόγοι και μία μετακινούμενη από τον Δομοκό. Στο Τμήμα Επειγόντων για πέντε με έξι ημέρες κάθε μήνα δεν υπάρχουν εφημερεύοντες γιατροί, γιατί τον τελευταίο χρόνο εργάζονται μόνο τέσσερις με εξοντωτικές συνθήκες! Τους τελευταίους έξι μήνες δεν υπάρχει ογκολόγος και έρχεται επικουρικός από το Νοσοκομείο Βόλου. Το Τμήμα Νεφρού έχει δύο νεφρολόγους για 80-100 ασθενείς τον μήνα, ενώ η ψυχιατρική κλινική δεν έχει λειτουργήσει ποτέ και οι ασθενείς διακομίζονται στην Αθήνα.

«Οι γιατροί δεν είναι σκλάβοι να δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας…» καταγγέλλει ο κ. Κυριακάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...