Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ο Έλληνας «Ιντιάνα Τζόουνς»

❱❱ Ο Μάθιου Μπογδάνος, πρώην πυγμάχος και πεζοναύτης, είναι ο άνθρωπος που ξετρύπωσε τα κλεμμένα αρχαία στο διαμέρισμα του Αμερικανού κροίσουΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Στον ελληνικής καταγωγής Μάθιου Μπογδάνος, ο οποίος έχει περάσει με επιτυχία τόσο από τα… ρινγκ και τα πεδία μαχών του Αφγανιστάν όσο και από τα δικαστικά έδρανα στις ΗΠΑ, στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι επαφές του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού με την Εισαγγελία του Μανχάταν για τον επαναπατρισμό των κλεμμένων αρχαιοτήτων οι οποίες εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Στάινχαρντ!

Ο 61χρονος πρώην πεζοναύτης, που είναι εδώ και χρόνια βοηθός εισαγγελέα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, βρίσκεται δικαιολογημένα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε την έφοδο στο διαμέρισμα του Αμερικανού κροίσου στην 5η Λεωφόρο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, την περασμένη Παρασκευή, κατασχέθηκαν πολλά αρχαία αντικείμενα, ανάμεσά τους και μία αττική λήκυθος (τύπος αρχαιοελληνικού αγγείου), η αξία της οποίας υπολογίζεται σε τουλάχιστον 380.000 δολάρια!

Από το εστιατόριο των γονιών του στο Κάτω Μανχάταν, όπου σέρβιρε… greek mousaka και ρετσίνα, ο Ελληνας «Ιντιάνα Τζόουνς» με καταγωγή από τη Λήμνο βρέθηκε τον Ιανουάριο του 1977 στο Σώμα Εφεδρείας των Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Το 1988 παραιτήθηκε και έγινε μέλος του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν.

4f200

Ομως επέστρεψε στην ενεργό δράση και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους.

Εχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, σε αποστολές σε Νότια Κορέα, Λιθουανία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κοσσυφοπέδιο, ενώ έχει πάρει μέρος και στην επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου» με την εισβολή των Συμμάχων στο Ιράκ.

Τον Μάρτιο του 2003, ο Μπογδάνος προήχθη σε συνταγματάρχη και μετατέθηκε στο Ιράκ, όπου για πάνω από πέντε χρόνια είχε την ευθύνη για την ανάκτηση των κλεμμένων αρχαιοτήτων από το λεηλατημένο Μουσείο της Βαγδάτης. Για τη δράση του αυτή, μάλιστα, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος τού απένειμε το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Σπουδών το 2005.

Το 2009, ο 61χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών μετατέθηκε στο Αφγανιστάν ως μέλος των δυνάμεων καταστολής ανταρτοπόλεμου του ΝΑΤΟ και, έναν χρόνο αργότερα, επέστρεψε στη νεοϋορκέζικη Εισαγγελία. Από το γραφείο του έβαλε τις βάσεις για την ίδρυση ειδικού τμήματος κατά της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων και σχεδιάζει τις μυστικές επιχειρήσεις για την εξάρθρωση κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας.

4f100

Δεν είναι γνωστός μόνο για τα… δυνατά κροσέ που ρίχνει στους αρχαιοκαπήλους, αλλά και για εκείνα μέσα στο ρινγκ! Ακόμα και σήμερα, συμμετέχει σε αγώνες μποξ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ συχνές είναι και οι επισκέψεις του στη χώρα μας.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...