Εκανε τον… πεθαμένο για να σταματήσει να πληρώνει το δάνειό του

❱❱ Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να σταματήσει να πληρώνει το… δάνειό του ένας έμπορος από την Καλαμάτα! Ομως το «παραμύθι» του αποκαλύφθηκε και οδηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, που του «έριξε καμπάνα», καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, όπως και στον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος δεν είχε… δασκαλευτεί καλά και δεν ήξερε τι να απαντήσει όταν ο ληξίαρχος Καλαμάτας τον ρώτησε πού είχαν θάψει τον «νεκρό»!

Σύμφωνα με την «Ελευθερία», τα αδέλφια, που είναι έμποροι στην Αγία Τριάδα, καταδικάστηκαν για χρήση πλαστών εγγράφων με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και η αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους δόθηκε από το δικαστήριο με τον όρο να τεθούν υπό επιτήρηση.

Ολα άρχισαν από ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 128.000 ευρώ, που ο έμπορος δυσκολευόταν να αποπληρώσει. Οπως ισχυρίστηκε στην απολογία του, συνάντησε τυχαία έναν άγνωστο στην Κάτω Αχαγιά, ο οποίος του είπε ότι μπορούσε να του εξασφαλίσει παράταση για την αποπληρωμή του δανείου. Αφού τον πλήρωσε 150 ευρώ, ο άγνωστος έδωσε στον κατηγορούμενο μια βεβαίωση… θανάτου από γιατρό της Πάτρας! Εκείνος έπεισε τον αδελφό του να πάει στο Ληξιαρχείο και να δηλώσει τον θάνατό του, ώστε να πάρει πιστοποιητικό θανάτου. Επειτα θα προσκόμιζε στην τράπεζα την επίσημη ληξιαρχική πράξη και το δάνειο θα το ξεπλήρωνε η ασφαλιστική!

Για να δεχτεί τον θάνατο του οφειλέτη η τράπεζα ζήτησε τη βεβαίωση του γιατρού, που είχε, όμως, κατατεθεί στο Ληξιαρχείο, και έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη και έφτασε στη Δικαιοσύνη. Ο δεύτερος κατηγορούμενος είπε ότι γνώριζε τι σκόπευε να κάνει ο αδελφός του και διαφωνούσε, αλλά αυτός τον πίεζε να πάει στο Ληξιαρχείο, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να βρει τον μπελά του. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και έδωσε αναστολή στην καταδίκη τους. Στο εξής, όμως, υπό επιτήρηση…

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ