«Βασίλειο» των πορτοφολάδων τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

❱❱ Στο έλεος των «ποντικών» βρίσκονται ασθενείς και συνοδοί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς λειτουργούν με υποτυπώδη φύλαξη, συχνά με μόνο έναν φύλακα σε μέρα εφημερίας!Τα περιστατικά κλοπών αποτελούν… ρουτίνα σε νοσοκομεία όπως το ΑΧΕΠΑ, το οποίο πριν από 10 χρόνια διέθετε περισσότερους από 25 φύλακες, ενώ σήμερα έχει μόνο επτά!

Σε μέρα εφημερίας ενός μεγάλου νοσοκομείου μπορεί να περάσουν περισσότερα από 1.000 άτομα! Ο συνωστισμός διευκολύνει τους «ποντικούς», που δρουν σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα σχηματίστηκε δικογραφία για έναν 34χρονο και μία 21χρονη που έκλεβαν χρήματα και αντικείμενα από το Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», στην Καλαμαριά, από τον περασμένο Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.

«Τα χρήματα που διατίθενται για τη φύλαξη των νοσοκομείων είναι ελάχιστα. Στο “Παπανικολάου”, στο ΑΧΕΠΑ ή στο Ιπποκράτειο και δύο φύλακες να υπάρχουν δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Στο “Γεννηματάς”, σε γενική εφημερία, ο μοναδικός φύλακας φροντίζει να μην μπλοκάρουν τον αύλειο χώρο τα αυτοκίνητα των επισκεπτών για να μπορούν να προσεγγίζουν τα ασθενοφόρα» λέει ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης.
«Υπάρχει φύλαξη στα νοσοκομεία, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Οι φύλακες βρίσκονται στις εισόδους των νοσοκομείων και όχι διάσπαρτοι. Ωστόσο, την ώρα του επισκεπτηρίου μπορεί να μπει οποιοσδήποτε» απαντά ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ