Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

«Σμήνος» σεισμών!

❱❱ Είκοσι δονήσεις μικρού μεγέθους (μέχρι 2,9 Ρίχτερ) προκάλεσαν ανησυχία στην ανατολική ΑττικήΤαρακουνήθηκε επί ώρες χθες η ανατολική Αττική, καθώς χτυπήθηκε από ένα «σμήνος» ασθενών σεισμικών δονήσεων που κράτησαν σε εγρήγορση τους κατοίκους από τα ξημερώματα έως τις απογευματινές ώρες. Ομως ο μεγαλύτερος σε ένταση σεισμός δεν ξεπερνούσε τα 2,9 Ρίχτερ. Τον «χορό» των Ρίχτερ άνοιξε μια δόνηση που εκδηλώθηκε στη 1.55 τα ξημερώματα, ενώ η τελευταία έγινε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα. 

«Ο αριθμός των δονήσεων έφτασε περίπου τις 20 και προήλθαν από ένα μικρό τοπικό ρήγμα, το οποίο εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στον Αγιο Στέφανο, στη Νέα Μάκρη και στον Μαραθώνα» ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Αν και οι δονήσεις ήταν μικρές σε μέγεθος, με τη μικρότερη να φτάνει τα 1,6 και τη μεγαλύτερη τα 2,9 Ρίχτερ, έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, με αποτέλεσμα να θορυβηθούν οι κάτοικοι αρκετών περιοχών στην ανατολική Αττική. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η σεισμική ακολουθία δεν θα πρέπει να εμπνέει κανέναν φόβο, καθώς η ένταση των δονήσεων είναι πολύ μικρή. Τόνισε, ωστόσο, πως συνεχίζονται η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της ακολουθίας από τους σεισμολόγους.

Στην ίδια περιοχή

Αξίζει να αναφερθεί ότι το φαινόμενο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς «σμήνος σεισμών», καθώς εντοπίζονται στην ίδια περιοχή και τα μεγέθη τους δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Μάλιστα, στην Ελλάδα, που είναι μια σεισμογενής χώρα, το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο και έχει ταρακουνήσει αρκετές περιοχές στο παρελθόν.

Πάντως, κατά τη διάρκεια των χρόνων στην περιοχή της ανατολικής Αττικής δεν έχει εκδηλωθεί ποτέ ισχυρός σεισμός που να έχει τραγικές συνέπειες, όπως καταστροφές και θύματα. Οι πιο ισχυρές δονήσεις που έχει βιώσει η περιοχή έφτασαν τα 4,7 Ρίχτερ και συνέβησαν δύο χρονιές, συγκεκριμένα το 1957 και το 1985 αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την τελευταία μέρα του 2017 αλλά και τις πρώτες μέρες του νέου έτους η χώρα μας βίωσε ένα μπαράζ σεισμικών δονήσεων, με μεγέθη από 4,2 ως 4,7 Ρίχτερ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...