Δώρο σε κτηνοτρόφους κουταβάκια ποιμενικοί

❱❱ Με στόχο την προστασία του ζωικού κεφαλαίου από τα μεγάλα σαρκοφάγα, η περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση ΚΑΛΛΙΣΤΩ έχει δωρίσει την τελευταία δεκαετία πάνω από 250 ποιμενικά σκυλιά σε κτηνοτρόφους σε ολόκληρη τη χώρα. Τα σκυλιά, που εκπαιδεύονται για φύλακες κοπαδιών, ανήκουν σε τρεις ράτσες: στους ελληνικούς ποιμενικούς, στους λευκούς ποιμενικούς και τους μολοσσούς Ηπείρου.

Σύμφωνα με την οργάνωση, έχει διαπιστωθεί στην πράξη ότι, με κατάλληλη εκπαίδευση και εφόσον μεγαλώσουν σωστά κοντά στο κοπάδι από μικρά, οι ελληνικές ποιμενικές φυλές σκύλων μπορεί να φανούν καλοί και αποτελεσματικοί φύλακες κοπαδιού, και να περιορίσουν σημαντικά τις επιθέσεις λύκων και άλλων άγριων ζώων σε αυτό.

Οπως εξήγησε ο διευθυντής της οργάνωσης Σπύρος Ψαρούδας, με τη συμβολή συνεργατών της, έχει δημιουργηθεί μεταξύ των κτηνοτρόφων ένα δίκτυο ανταλλαγής κουταβιών από τη Φθιώτιδα μέχρι τη Ροδόπη. «Προσεγγίζουμε τους κτηνοτρόφους, αναπτύσσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και διαμεσολαβούμε για την ανταλλαγή κουταβιών. Παράλληλα, δρούμε υποστηρικτικά, με δωρεάν κτηνιατρικούς ελέγχους και παροχή τροφών, όποτε κρίνεται αναγκαίο».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ