Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ψάχνουν για παιδίατρο στη Φλώρινα και πηγαίνουν στα Σκόπια να γεννήσουν

❱❱ Ακόμη και στα Σκόπια προκειμένου να γεννήσουν τα παιδιά τους καταφεύγουν δεκάδες γυναίκες, με αφορμή το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας. Στην παραπάνω αποκάλυψη, η οποία προκαλεί το κοινό αίσθημα, προχώρησε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής έχει ως αποτέλεσμα πολλές έγκυοι να πηγαίνουν στην Πτολεμαΐδα, στην Κοζάνη, ακόμα και στην Μπίτολα των Σκοπίων για να γεννήσουν!

«Από τις 15 Δεκεμβρίου παραμένει κλειστή η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας, επειδή συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής της κλινικής και η μοναδική παιδίατρος που απέμεινε στην Παιδιατρική έχει άδεια τοκετού» επισημαίνεται στη μακροσκελή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ τονίζεται ότι θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η προκήρυξη θέσης του διευθυντή πριν από τη συνταξιοδότηση του υπάρχοντος. Προς το παρόν οι γέννες γίνονται σε γειτονικούς νομούς, καθώς δεν νοείται τοκετός χωρίς την παρουσία παιδιάτρου, ώστε να εξετάσει το νεογνό στα πρώτα λεπτά της ζωής του.

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Είναι χειμώνας, οι δρόμοι είναι παγωμένοι και το να πηγαίνει μια γυναίκα να γεννήσει μακριά από το σπίτι της δεν είναι απλή υπόθεση» αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι κάποιες έγκυοι επιλέγουν τα Σκόπια για να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους!

Ο προσωρινός διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργος Χιωτίδης παραδέχεται, από την πλευρά του, πως η διοίκηση προσπαθεί να καλύπτει τις εφημερίες με παιδιάτρους από τα νοσοκομεία των γειτονικών νομών. Ωστόσο, στα έκτακτα παιδιατρικά περιστατικά ζητείται να βάλει το χέρι του ο… Θεός! Πριν από μερικές μέρες, για παράδειγμα, χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο άλλου νομού ένα παιδί με πυρετικούς σπασμούς, επειδή στο Νοσοκομείο Φλώρινας δεν υπήρχε παιδίατρος για να κάνει την εφημερία!

offer

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...