Ερευνα δείχνει ότι η Ελλάδα απειλείται με ολικό μπλακάουτ!

❱❱ Σεισμοί, πλημμύρες και γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ακόμη και για μήνες! Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει νέα μελέτη, η οποία εντάσσει την Ελλάδα στη ζώνη υψηλού κινδύνου με τις χώρες που απειλούνται περισσότερο από… ολικό μπλακάουτ.Σύμφωνα με την έρευνα του Γιώργιου – Μάριου Καραγιάννη και του Σταμάτη Χονδρογιάννη, που τιτλοφορείται «Η αποκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου μετά από τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών», η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από φυσική καταστροφή μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως κάποιους μήνες! Συνήθως, όμως, διαρκεί από μία έως τέσσερις ημέρες.

Οι ερευνητές μελέτησαν την επίπτωση που είχαν στο ηλεκτρικό δίκτυο ευρωπαϊκών χωρών 16 σεισμοί, 20 πλημμύρες και 15 γεωμαγνητικές καταιγίδες λόγω έντονης δραστηριότητας του Ηλιου. Οπως επισημαίνουν, οι σεισμοί συνιστούν μεγαλύτερη απειλή στις μεσογειακές χώρες, όπως η Ελλάδα, και στις βαλτικές χώρες. Μπορεί να προκαλέσουν ζημιές ακόμη και σε βαρύ ηλεκτρικό εξοπλισμό, ενώ, αν συνοδεύονται από ρευστοποίηση και υποχώρηση του εδάφους, τότε είναι δυνατόν να αποβούν πολύ καταστροφικοί για το δίκτυο του ηλεκτρισμού.

Συχνότερο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη αποτελούν οι πλημμύρες, καθώς τα νερά και οι κατολισθήσεις που προκαλούνται από αυτές μπορεί να υποσκάψουν τα θεμέλια των στύλων του ηλεκτρικού δικτύου και να τους ρίξουν, ενώ και οι -υποτιμημένες έως τώρα- γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορεί να επηρεάσουν όχι μόνο το τοπικό, αλλά ολόκληρο το ηλεκτρικό δίκτυο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ