Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

«Αέρας» ελευθερίας για απαγωγέα

❱❱ H μεταμέλεια του 44χρονου και η εξόφληση μέρους της 16ετούς ποινής τού ανοίγουν την πόρτα της φυλακήςΠαράτησε για λίγο τις επιχειρήσεις του και έγινε… απαγωγέας ένας 44χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Σπάρτη! Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι, μαζί με τους τέσσερις συνεργούς του, δύο Ελληνες και δύο Πακιστανούς, κατέστρωσε και υλοποίησε το σχέδιο αρπαγής μιας 64χρονης, με σκοπό να εισπράξει ως λύτρα 500.000 ευρώ, τα οποία υποστηρίζει ότι του χρωστούσε ο 66χρονος σύζυγος του θύματος!

Μάταια ο 44χρονος βενζινοπώλης επαναλάμβανε στην απολογία του ότι τον έσπρωξαν στην παρανομία τα χρέη και η απελπισία! Το Πενταμελές Εφετείο Ναυπλίου, όπου εκδικάσθηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έκρινε τον επιχειρηματία ένοχο για αρπαγή, ληστεία και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 16 χρόνων (από 21 χρόνια πρωτόδικα), όπως και τους δύο συγκατηγορουμένους του. Ωστόσο, μέσω της διαδικασίας συγχωνεύσεως ποινών και της εξόφλησης του μεγαλύτερου μέρους αυτών, σε λίγες ημέρες ο 44χρονος επιχειρηματίας θα είναι και πάλι ελεύθερος!

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 64χρονη που έπεσε θύμα απαγωγής, ενώ κοιμόταν τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου του 2011 μπήκαν στο σπίτι της τρεις άγνωστοι άνδρες οι οποίοι φορούσαν κουκούλες. Ο ένας από αυτούς της έκλεισε το στόμα και της είπε: «Δεν θα σου κάνω κακό, μη φοβάσαι»! Στη συνέχεια, οι εισβολείς έδεσαν τον άνδρα της και άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ ταυτόχρονα τον ρωτούσαν: «Πού είναι τα λεφτά; Πού είναι ο χρυσός;» Σύμφωνα με τη γυναίκα, αφού άρπαξαν 200 ευρώ, τρία κυνηγετικά όπλα και χρυσά κοσμήματα αξίας άνω των 80.000 ευρώ, οι δράστες επιβίβασαν την ίδια και τον σύζυγό της στο αυτοκίνητο του τελευταίου και έφυγαν.

Μάλιστα, τους φόρεσαν… μαξιλαροθήκες στο κεφάλι για να μη βλέπουν πού πηγαίνουν! Σε κάποιο σημείο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου οι απαγωγείς απελευθέρωσαν τον 66χρονο και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο, παίρνοντας μαζί τους τη γυναίκα, την οποία κρατούσαν δεμένη και ξυπόλυτη επί τρία μερόνυχτα σε μια καλύβα σε ερημική τοποθεσία, την έβαζαν να ξαπλώνει σε σακιά και της έδιναν μόνο νερό. Την τέταρτη ημέρα κατάφερε να λυθεί και ζήτησε βοήθεια από έναν περαστικό.

Εκφοβισμός

Οταν συνελήφθη ο 44χρονος ιδιοκτήτης δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων υποστήριξε στην προανακριτική απολογία του στους αστυνομικούς ότι δεν εισέβαλε αυτός στο σπίτι του ζευγαριού, αλλά τρεις από τους συνεργούς του. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αρχικός σκοπός του ήταν να εκφοβίσει τον 66χρονο. Ομως, ύστερα από την τροπή που πήραν τα πράγματα, συμφώνησε με τους υπολοίπους να κρατήσουν όμηρο την 64χρονη, καθώς ίσως έτσι αναγκαζόταν ο 66χρονος να πληρώσει τα χρήματα που χρωστούσε. Ο 44χρονος βενζινοπώλης υποστηρίζει ότι ξαφνικά βρέθηκε να χρωστά 740.000 ευρώ, από μια παλιά συνεργασία που είχε με τον 66χρονο.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο πολιτικώς ενάγων στη δίκη του τού είχε υποσχεθεί, μαζί με άλλους, ότι θα τον προμήθευε με φθηνό πετρέλαιο και ισχυριζόταν ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με πασίγνωστο εφοπλιστή! Πράγματι, στην αρχή ο 44χρονος παρέλαβε κάποιες ποσότητες. Ομως, στην πορεία τα φορτία σταμάτησαν να έρχονται, παρόλο που ο επιχειρηματίας είχε προπληρώσει σχεδόν 265.000 ευρώ. Ο 66χρονος και οι υπόλοιποι που εμπλέκει ο πρατηριούχος φέρεται ότι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδει.

«Εστω αργά, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου, ύστερα από μια εξαιρετική διαδικασία, εκτίμησε ορθά τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, την ειλικρίνεια του κατηγορουμένου και την εξαιρετική συμπεριφορά του μετά την πράξη, αναγνωρίζοντας τη σχετική ελαφρυντική περίσταση, και μείωσε κατά πολύ την ποινή του ανοίγοντάς του την πόρτα της ελευθερίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτή την ευκαιρία θα την εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε ο συνήγορος του 44χρονου Γιάννης Γλύκας.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...