Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Ο σφαγέας της Κυριακής θα εξεταστεί από τρεις ψυχιάτρους

Τρεις ψυχίατροι θα εξετάσουν εκ νέου τον 39χρονο που...

«Σασμός»: Η Βασιλική βάζει στην Καλλιόπη μία ιδέα για τον Μαθιό, αναγκάζοντάς...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Αφροδίτη Σκαφίδα: «Είχα μια δύσκολη γέννα, χρειάστηκε να την πάρουν με καισαρική»

Ελευθερία θα λέγεται η κόρη! Μία από τις πιο...

Έτσι με έμπλεξε ο δικηγόρος στον φόνο της Ζέμπερη

❱❱ Τι ισχυρίζεται στο υπόμνημά του για τον πρώην βουλευτή ο 58χρονος τοξικομανήςΣύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός δικηγόρος με τη μακρά πορεία στον νομικό χώρο αλλά και παρουσία στα έδρανα της Βουλής, τον οποίο ο Εμμανουήλ Σοροπίδης κατονομάζει ως ηθικό αυτουργό στη δολοφονία της Δώρας, προτίθεται τις επόμενες ημέρες να κινηθεί νομικά σε βάρος του κατηγορουμένου, προκειμένου να βάλει τέλος στα σενάρια που τον εμπλέκουν στην υπόθεση. «Είναι απίστευτο πώς ο καθένας μπορεί να εμπλέξει οιονδήποτε σε οτιδήποτε» ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι από το περιβάλλον του δικηγόρου.

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Να ανακατέψει την τράπουλα των ποινικών ευθυνών του επιχείρησε στην τρίτη συμπληρωματική απολογία του στον 18ο τακτικό ανακριτή ο μέχρι πρότινος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, Εμμανουήλ Εσσατζανιάν-Σοροπίδης, εμπλέκοντας γνωστό δικηγόρο και νέους φυσικούς αυτουργούς στη δολοφονία.

Μάλιστα, δεν δίστασε να ισχυριστεί στον δικαστικό λειτουργό ότι οι πραγματικοί υπαίτιοι του στυγερού εγκλήματος θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση με… ποντικοφάρμακο!

Στις πολύωρες εξηγήσεις του ενώπιον του ανακριτή, ο 58χρονος τοξικομανής, που κατηγορείται ότι κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές την άτυχη εφοριακό τον περασμένο Οκτώβριο στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, επέμεινε ότι πληρώθηκε από γνωστό δικηγόρο για να βγάλει από το προσκήνιο την 32χρονη.

«Μου είπε ότι υπάρχει μια κυρία που έχει κάνει πολύ κακό, έχει πετάξει οικογένειες στον δρόμο και ότι κάνει ζημιά στους πελάτες του, οι οποίοι είναι διεθνούς κύρους. Μου είπε να τη βγάλω από τη μέση για τρεις τέσσερις μήνες, πριν το 2018» περιέγραψε στο υπόμνημά του και υποστήριξε ότι στόχος τους τη μοιραία ημέρα ήταν τα στικάκια που είχε η κοπέλα στην τσάντα της. Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο μεγαλοδικηγόρος, είπε: «Μετά τις 17 Σεπτεμβρίου είχα πάει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών να δηλώσω αλλαγή κατοικίας. Εκεί συνάντησα τυχαία τον δικηγόρο, τον οποία είχα γνωρίσει στον Κορυδαλλό, όπου κρατούμουν προσωρινά για υπόθεση ναρκωτικών. Είχε ακούσει την υπόθεση κατά τη συζήτηση που είχα με τον συνήγορό μου, είχαμε έκτοτε διασταυρωθεί στον Κορυδαλλό και είχαμε ανταλλάξει χαιρετισμό. Κατά τη συνάντηση στην Ευελπίδων μού είπε:

«Μανώλη, δεν σε βλέπω καλά, πίνεις κάτι;» Εγώ του απάντησα ότι παίρνω πρέζα. Του είπα ότι θέλω να φτιάξω το καΐκι μου και μου είπε ότι έχει λύση στο πρόβλημά μου. Μου έδωσε 40 ευρώ και μου ζήτησε να τον περιμένω σε ένα καφέ απέναντι από την Ευελπίδων, αλλά να καθίσω έξω. Επειτα από 45 λεπτά, ήρθε αρχικά ο Χάρης και μετά ο δικηγόρος. Μου είπε ότι έχει μια πρόταση για μένα την οποία, αν δεχόμουν, θα έβγαζα 30.000 ευρώ».

Αντίστροφη μέτρηση

Για την ημέρα του στυγερού εγκλήματος ο 58χρονος υποστήριξε ότι ο συνεργάτης του μεγαλοδικηγόρου, εν ονόματι Χάρης (ο οποίος μάλιστα είναι αστυνομικός, κατά τον κατηγορούμενο), ήταν εκείνος που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τη δολοφονία.

«Με βρήκε ο Χάρης και μου είπε ότι σήμερα θα γίνει η δουλειά και να πάω στο νεκροταφείο από τις 3. Μετά από λίγο ήρθε και η κοπέλα. Κάποια στιγμή έβλεπα την τσάντα της κοπέλας, αλλά όχι την ίδια και αποφάσισα να πάω να την πάρω χωρίς να της κάνω κακό. Η κοπέλα τελικά με είδε και άρχιζε να φωνάζει «κλέφτης, κλέφτης». Εχασα την ισορροπία μου και έπεσα πάνω της και οι δύο στο έδαφος. Μετά την πάλη, η κοπέλα περπατούσε όταν έφυγα» ισχυρίστηκε στον ανακριτή.

Αίσθηση προκάλεσε, ωστόσο, ο ισχυρισμός του ότι άλλοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος!

«Θεωρώ ότι την κοπέλα τη χτύπησαν θανάσιμα κάποιοι άλλοι άγνωστοι δράστες, καθώς περπατούσε στον διάδρομο του νεκροταφείου. Την ήθελαν νεκρή γιατί ενοχλούσε τους πελάτες του δικηγόρου» φέρεται ότι υποστήριξε.

Οπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο δικηγόρος τον απέφευγε μετά τον θάνατο της Δώρας, ενώ ο Χάρης επιχείρησε να τον… δολοφονήσει!

4259641

«Οταν έλαβε έκταση η υπόθεση, αναζήτησα τον δικηγόρο στη Λουκάρεως, αλλά με απέφυγε. Συνάντησα στην Ευελπίδων τον Χάρη, όπως είχε συμφωνηθεί να γίνει μετά την πράξη, ο οποίος μου ζήτησε να κάψω την τσάντα και το περιεχόμενό της και να του φέρω τις στάχτες. Τον ξαναείδα στο Μεταγωγών, όταν προσπάθησε να μου βάλει στο στόμα ένα χάπι, αλλά δεν το κατάπια. Ηταν ποντικοφάρμακο» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε: «Ο Χάρης, πριν μου δώσει το χάπι, με χτυπούσε μαζί με έναν άλλο στο Μεταγωγών και το τραβούσε με το κινητό του. Δεν τα είπα όλα αυτά στις προηγούμενες απολογίες μου γιατί φοβόμουν για την κόρη μου, αλλά τώρα είναι ασφαλής».

Ο «Χάρης», η περούκα και οι κατ’ οίκον επισκέψεις

Οπως ισχυρίστηκε στον ανακριτή αναφερόμενος στον ρόλο του αστυνομικού με το όνομα «Χάρης», που έπαιρνε οδηγίες από τον μεγαλοδικηγόρο, οι δυο τους του έδωσαν χρήματα για ναρκωτικά προκειμένου να κάμψουν τους ενδοιασμούς του.

«Σήμερα ο Χάρης θα σου δώσει μια φωτογραφία και κάποια λεφτά και άλλη στιγμή θα σου δώσει ένα μαχαίρι, το οποίο θα σου δείξει πώς θα το χρησιμοποιήσεις» μου είπε ο δικηγόρος. Εγώ του είπα ότι αυτό που ζητάει έχει ισόβια και ότι δεν αντέχω στη θέα του αίματος. Τότε μου απάντησε ότι δεν πρέπει να ανησυχώ και έβγαλε από έναν ντοσιέ ένα φύλλο χαρτί και μου έκοψε ένα χαρτάκι και μου είπε να πάρω το μισό εκείνη τη στιγμή και το άλλο μισό την επόμενη μέρα. Εδωσα τηλέφωνο και διεύθυνση, ο δικηγόρος μού έδωσε 350 ευρώ για να πάρω ηρωίνη κι έφυγε» υποστήριξε ο 58χρονος και συνέχισε:

6.000 ευρώ

«Το απόγευμα, στη στάση απέναντι από την Ευελπίδων συνάντησα τον Χάρη, ο οποίος είναι λίγο πιο ψηλός από μένα, γύρω στα 45-50, κι εκείνη την ημέρα φορούσε καστανοκόκκινη περούκα, είχε μούσι και μουστάκι. Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι είναι φαλακρός» ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι ήταν το πρόσωπο που του έδωσε τη φωτογραφία της Δώρας και 6.000 ευρώ. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο Χάρης τον προμήθευε με ναρκωτικά και πως ο ίδιος «άφηνε το παράθυρο του σπιτιού του ανοιχτό για να του δίνει χαρτάκια και μεθαμφεταμίνη»!

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...