Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ο Εγκέλαδος δεν σταματά τις «επισκέψεις»

❱❱ Το ρήγμα στην ανατολική Αττική δεν επηρεάζει ούτε συνδέεται με άλλο, μεγαλύτερο, όπως αυτό που υπάρχει στην ΠάρνηθαΣυνέχεια του «σμήνους» σεισμών που έδωσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας το ρήγμα που βρίσκεται ανάμεσα στον Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη και στον Αγιο Στέφανο αποτελεί η σεισμική δόνηση των 4,4 Ρίχτερ που ταρακούνησε το βράδυ της Δευτέρας τους κατοίκους του λεκανοπεδίου της Αττικής, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. 

Ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο ρήγμα να «χτυπήσει» και πάλι με μια μεγαλύτερη δόνηση, η οποία όμως δεν θα ξεπεράσει σε καμία περίπτωση τα 4,7 Ρίχτερ. Αλλωστε, αυτό είναι το μεγαλύτερο μέγεθος σεισμού που έχει δώσει ιστορικά το συγκεκριμένο ρήγμα.

«Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε 100% βέβαιοι, όσον αφορά τους σεισμούς. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό το τοπικό ρήγμα από το οποίο εκδηλώθηκε η δόνηση των 4,4 Ρίχτερ να μη δώσει μεγαλύτερο σεισμό ή να δώσει μια δόνηση της τάξης των 4,7 Ρίχτερ, που είναι και ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει στην περιοχή» δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Δύο χρονιές

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διάρκεια των χρόνων στην περιοχή της ανατολικής Αττικής αυτές οι ισχυρές δονήσεις συνέβησαν μόνο δύο χρονιές, το 1957 και το 1985. Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει, ακόμη, ότι το ρήγμα στην ανατολική Αττική δεν επηρεάζει ούτε συνδέεται με άλλο, μεγαλύτερο ρήγμα, όπως είναι αυτό που υπάρχει στην Πάρνηθα, και εξηγεί γιατί η δόνηση των 4,4 Ρίχτερ έσπειρε τον πανικό στους κατοίκους της πρωτεύουσας:

«Ενας από τους λόγους είναι ότι συνέβη μόλις 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Επίσης έγινε στις 10.24 το βράδυ, μια ώρα που ο περισσότερος κόσμος ησυχάζει, οπότε ήταν λογικό να ανάψει η συζήτηση».

Οι ειδικοί θα συνεχίσουν να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη σεισμική δραστηριότητα που θα προκύψει από δω και στο εξής στην περιοχή. Σημειώνεται ότι μόνο τη νύχτα της Δευτέρας τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ ακολούθησαν 15 μικρότερες σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη να μην ξεπερνά τα 2,9 Ρίχτερ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...