Οι «ματάκηδες» του twitter!

❱❱ Τα «άπλυτα» της εταιρίας βγαίνουν στη φόρα«Εχουν δει εμένα τα μάτια μου πέη!» Σε αυτήν τη φράση συνοψίζεται η «βρόμικη» δουλειά που κάνει ειδική ομάδα εργαζομένων στο twitter, που έχει εντολή από την εταιρία, όπως αποκαλύπτεται από μυστικούς ρεπόρτερ, να μπαίνει ακόμα και στα προσωπικά μηνύματα των χρηστών και να ψαχουλεύει για απρεπές περιεχόμενο ή απλώς για να αποφασίζει ποια θα διοχετευτούν σε διαφημιστές!

Στο σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοσιογραφική ερευνητική ομάδα Project Veritas εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής μηχανικός Ασφαλείας Δικτύου Κλέι Χέινς να εξηγεί σε μια συζήτηση που δεν γνώριζε ότι καταγραφόταν στις 6 Ιανουαρίου ότι πληρώνεται για να μπαίνει στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και να τα αναλύει, κάτι που σημαίνει ότι έρχεται αντιμέτωπος με εκατοντάδες πρόστυχες φωτογραφίες και μηνύματα. Ο Χέινς προσθέτει ότι ως επί το πλείστον αναλύει tweets και μηνύματα που έχουν καταγγελθεί ή επισημανθεί ως ύποπτα, ενώ αποκαλύπτει ότι έχει την εξουσία να διαρρεύσει και ευαίσθητες πληροφορίες, αν χρειαστεί. «Μπορώ ακόμα και να τους μηνύσω σε μερικές περιπτώσεις» ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο μηχανικός απευθείας μηνυμάτων Πρανάι Σινγκχ υποστηρίζει ότι όλα όσα στέλνονται από λογαριασμό σε λογαριασμό στο twitter αποθηκεύονται στον σέρβερ του και δεν σβήνονται ποτέ από αυτόν.

«Στον σέρβερ μου»

«Ολες οι άπιστες σύζυγοι αλλά και όλα τα κορίτσια με τα οποία π***εστε δεξιά και αριστερά είναι στον σέρβερ μου αυτήν τη στιγμή» προειδοποιεί! Προσθέτει δε ότι «ακόμα και αφού σταλούν τα μηνύματα, υπάρχουν άνθρωποι που τα αναλύουν για να δουν τι σας ενδιαφέρει, για να δουν τι συζητάτε και να πουλήσουν τα συμπεράσματα σε διαφημιστές».

Τέλος, ο μηχανικός software του twitter Μιχάι Φλορία αμφισβητεί ότι η χρήση του είναι δωρεάν, αφού, όπως εξηγεί, «οι χρήστες πληρώνουν το δικαίωμα χρήσης με τα προσωπικά δεδομένα τους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ