Εύβοια! Διευθυντής δημοτικού κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

❱❱ Για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους έχει καταγγείλει τον διευθυντή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ενός δημοτικού σχολείου στα Νέα Στύρα Ευβοίας! Ο εκπαιδευτικός βρίσκεται ήδη σε άδεια, ενώ το υπουργείο Παιδείας διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των γονιών.

Μάλιστα, όταν πληροφορήθηκε την υπόθεση ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ζήτησε λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Οι γονείς, πάντως, έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να μη στείλουν ξανά τα παιδιά τους στο σχολείο, ώσπου να απομακρυνθεί οριστικά ο διευθυντής από τα καθήκοντά του. Χθες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είχε προγραμματίσει εκ νέου συνάντηση για το θέμα:
«Θέλουμε να μην ξαναστείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, ώσπου να μας απαντήσουν ότι έχουν απομακρύνει αυτόν τον άνθρωπο από αυτό, έως ότου τελειώσει η υπόθεση και νομικά και διοικητικά» ανέφεραν οι γονείς.

Ανήλικη

Ηδη, τρεις από τους γονείς έχουν καταθέσει επώνυμες καταγγελίες, κατηγορώντας τον διευθυντή για άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά απέναντι στους ανηλίκους. Μια μητέρα μαθήτριας που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο των Νέων Στύρων και φέρεται ότι έχει πέσει θύμα του δασκάλου υποστήριξε, σε ραδιοφωνικό σταθμό πως, εκτός από την κόρη της, αποκαλύφθηκε ότι και άλλα δύο παιδιά έχουν υποστεί αυτή την άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά από την πλευρά του διευθυντή.

«Ηρθε η μικρή και μου ανέφερε τι έγινε με τον διευθυντή του σχολείου. Δύο μέρες μετά, έμαθα ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβούνταν να το πουν στους γονείς τους. Ετσι, αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς» είπε η γυναίκα, για να τονίσει ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε κατηγορηθεί ξανά πριν από 30 ολόκληρα χρόνια: «Τον είχαν “εξαφανίσει” και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Κάποιοι γονείς σοκαρίστηκαν όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, γιατί έλεγαν ότι τους είχε παρενοχλήσει όταν ήταν παιδιά»!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ