Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Φωτό-σοκ του νεκρού Στεφανάκου

❱❱ Στο κάδρο των ερευνών για το χτύπημα 44χρονος μαφιόζος που βγήκε από τη φυλακή πριν από μερικούς μήνεςΑγριος πόλεμος για τον θρόνο τού άρχοντα της νύχτας • Ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Στεφανάκου

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Ανακατατάξεις στον «χάρτη» του οργανωμένου εγκλήματος και ίσως κλιμάκωση του αιματηρού πολέμου μεταξύ των συμμοριών της νύχτας ενδέχεται να προκαλέσει η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών της Ασφάλειας.

4 1

Μάλιστα, οι έμπειροι αξιωματικοί έχουν στα χέρια τους ενδείξεις που τους οδηγούν στο συμπέρασμα πως η εκτέλεση του πλέον σεβαστού προσώπου στον χώρο της παρανομίας -και μάλιστα έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του στο Χαϊδάρι- έγινε για να αναδειχθεί μέσω ενός ανηλεούς πολέμου ο νέος απόλυτος ηγέτης της νύχτας.

Σενάρια

Ενα από τα βασικά σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι την εντολή για τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου να έδωσε άλλος νονός της νύχτας, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από μερικούς μήνες και αμέσως φρόντισε να χαθούν τα ίχνη του. Ο συγκεκριμένος 44χρονος φέρεται ότι είχε αντιπαλότητα με τον Στεφανάκο, καθώς πίστευε ότι ο 56χρονος ήθελε να τον βγάλει από τη μέση.

7344201 2Η μαφιόζικη εκτέλεση του Στεφανάκου εξετάζεται σε σχέση με αυτή του Βασίλη Γρίβα που είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάιο έξω από το δημοτικό σχολείο του παιδιού του, στα Γλυκά Νερά, καθώς οι αστυνομικοί την εντάσσουν στο ίδιο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος της νύχτας για την κυριαρχία του συγκεκριμένου νονού που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Αλλωστε ο Γρίβας ήταν άνθρωπος του 44χρονου και ίσως εκείνος πίστευε πως η δολοφονία του είχε σχέση με τον Στεφανάκο. Ωστόσο, αυτό δεν προέκυψε ποτέ από τις έρευνες, αφού φάνηκε ότι ο Στεφανάκος δεν είχε σχέση με αυτή τη δολοφονία.

Αντίθετα, πρόσωπα που μπορεί να ανήκουν στον στενό φιλικό κύκλο του 56χρονου πρώην βαρυποινίτη είχαν αιματηρή αντιπαλότητα με τον Γρίβα και εξετάζεται το σενάριο να αποφάσισαν τη δολοφονία του χωρίς να έχει σχέση ο Στεφανάκος: «Σε αυτούς τους κύκλους επικρατεί η νοοτροπία “ο φίλος του εχθρού μου είναι και αυτός εχθρός μου”» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ 38ΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ

Μετά την αποφυλάκισή του ο Βασίλης Στεφανάκος είχε επεκταθεί επιχειρηματικά και φαίνεται πως είχε αφήσει πίσω του ανεπιστρεπτί οποιαδήποτε σχέση του με την παρανομία. Μάλιστα, οι επιχειρήσεις του πήγαιναν μια χαρά, κυρίως αυτές που ασχολούνταν με τη διακίνηση υγραερίου, με εγκαταστάσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στη Θεσσαλονίκη.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή ο Στεφανάκος γνώριζε πως είχε ακόμα ανοιχτά μέτωπα από το παρελθόν, έπαιρνε αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτού βγει από τα γραφεία της επιχείρησής του ή και από το σπίτι του έβγαιναν πρώτα δύο άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του, έκαναν κατόπτευση του χώρου και, όταν πια ήταν βέβαιοι πως δεν υπήρχε κίνδυνος, τότε έβγαινε ο 56χρονος και επιβιβαζόταν σε ένα θωρακισμένο τζιπ μάρκας Mercedes. Ομως το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο όχημα ήταν στο συνεργείο για επισκευή και ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε με μία αλεξίσφαιρη BMW, πράγμα που πρέπει να γνώριζαν οι δολοφόνοι. Το βράδυ της Τετάρτης ο 56χρονος πρώην βαρυποινίτης φέρεται ότι έκανε απανωτά λάθη. Βγήκε από το γραφείο του χωρίς συνοδεία, μιλώντας στο κινητό του, και μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητό του χωρίς να ρίξει ματιά γύρω του, με αποτέλεσμα να τον γαζώσει με 29 σφαίρες ο εκτελεστής.

Συμβόλαιο θανάτου

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι άνθρωποι που είχαν υπογράψει το συμβόλαιο θανάτου για τον άρχοντα της νύχτας είχαν μελετήσει κάθε κίνησή του και πρέπει να είχαν γίνει στην κυριολεξία σκιά του εδώ και μέρες, περιμένοντας υπομονετικά τη λανθασμένη κίνηση, όπως και έγινε τελικά το βράδυ της Τετάρτης. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως έξω από το γραφείο του Στεφανάκου περίμενε κρυμμένος κάποιος που γνώριζε ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί.

Οταν βγήκε το υποψήφιο θύμα και μπήκε στην BMW, ενημέρωσε αμέσως τους εκτελεστές, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε κοντινή απόσταση. Πλησίασαν γρήγορα με τη μοτοσικλέτα και ο οπλοφόρος άνοιξε αστραπιαία την πόρτα του οδηγού γαζώνοντάς τον. Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε πάνω του ένα περίστροφο των 38 χιλιοστών, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Οπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η λευκή Tiger μοτοσικλέτα των δολοφόνων είχε κλαπεί στις 4 Δεκεμβρίου από την Ηλιούπολη.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...