Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Πρώτη φίρμα της πίστας και μεγαλοεπιχειρηματίας σε όργιο φοροδιαφυγής

❱❱ Ο λαϊκός βάρδος «ξέχασε» να δηλώσει 620.000 ευρώ από το 2015, ενώ το μαγαζί δεν κατέβαλε ΦΠΑ άνω του 1.200.000 €Από τον
Κώστα Στάμου

Ενας δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής της αθηναϊκής νύχτας και ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας που εμπλέκεται σε δεκάδες υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και απάτης συγκαταλέγονται στα «λαβράκια» που έβγαλαν τα κλιμάκια των Υπηρεσιών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και νυχτερινά μαγαζιά!

Το πάρτι φοροδιαφυγής διαπιστώθηκε σε μεγάλο νυχτερινό κέντρο της παραλιακής, ιδιοκτήτης του οποίου είναι γνωστός επιχειρηματίας που απασχολεί συχνά την επικαιρότητα με τις δουλειές του. Τώρα φέρεται ότι έχει φάει εκατομμύρια όχι μόνο από απόκρυψη εισοδημάτων αλλά και από ΦΠΑ!

Η ΥΕΔΔΕ Αττικής με τη συνδρομή της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης κατέσχεσε την είσπραξη του μαγαζιού, εξαιτίας χρεών από μη καταβολή ΦΠΑ άνω του 1.200.000 ευρώ. Στην ίδια πίστα διαπιστώθηκαν μη υποβολή φορολογικής δήλωσης για εισοδήματα του 2015 και ανακριβής δήλωση ΦΠΑ για τις χρήσεις του 2016 και του 2017! Οταν βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις, ο γνωστός επιχειρηματίας υπέβαλε εκπρόθεσμα δήλωση για εισόδημα 2.000.000 ευρώ το 2015 με φόρο ύψους 197.906 ευρώ και τροποποιητικές δηλώσεις για τον ΦΠΑ των 2016 και 2017, με φόρο 245.683,47 ευρώ.

Ακόμη, στη συγκεκριμένη μεγάλη πίστα οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 32 αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ, με αποτέλεσμα να επιβάλουν 48ωρο λουκέτο. Ωστόσο, στα δίχτυα τους πιάστηκε και ο διάσημος τραγουδιστής του καταστήματος, ο οποίος είχε «ξεχάσει» να υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2015, αποκρύπτοντας εισόδημα ύψους 620.000 ευρώ! Μετά τον έλεγχο ο γνωστός αοιδός αναγκάστηκε να δηλώσει εκπρόθεσμα τα εισοδήματά του και να καταβάλει φόρο εισοδήματος 181.000 ευρώ!

Από το σαφάρι των ελεγκτικών μηχανισμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τους τελευταίες μήνες προέκυψαν 26 χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής, σε νυχτερινά καταστήματα, κρεοπωλεία, τουριστικές επιχειρήσεις με πολυτελείς προορισμούς, κάβες, ελαιοτριβεία, καθώς και σε καταστήματα με πειραγμένα POS.

Κραυγαλέα περίπτωση φοροδιαφυγής διαπιστώθηκε και σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, με επιχειρηματίες οι οποίοι νοικιάζουν πολυτελείς βίλες να έχουν αποκρύψει περισσότερα από 500.000 ευρώ από το 2010 έως σήμερα!

Σε πολυτελές μαγαζί οι ελεγκτές βεβαίωσαν τη μη έκδοση 65 αποδείξεων που αγγίζουν τα 23.675,50 ευρώ για μόλις μία ημέρα! Αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατέσχεσαν τα αυτοκίνητα επιχείρησης η οποία είχε εκδώσει… βουλγαρικές πινακίδες και τα νοίκιαζε στην Ελλάδα για να γλιτώσει τη φορολόγηση.

«Πειραγμένα» τερματικά

Από τους στοχευμένους ελέγχους δεν γλίτωσαν ούτε τα POS, καθώς οι Αρχές βρήκαν «πειραγμένα» τερματικά συνδεδεμένα με αλλοδαπό πάροχο σε επιχείρηση spa που λειτουργεί σε ξενοδοχεία της Μυκόνου και της Ρόδου.

Τεράστια ποσά που δεν δηλώθηκαν ποτέ στην Εφορία, καθώς και μη απόδοση ΦΠΑ για πάνω από δύο χρόνια εντοπίστηκαν και σε μεγάλη κάβα της Αττικής, που δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση για την περίοδο 2014-2016, την ώρα που ο συνολικός αδήλωτος τζίρος της ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...