Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Στον πατέρα η επιμέλεια των παιδιών

❱❱ Πρωτοποριακή (για τα ελληνικά δεδομένα) απόφαση του Πρωτοδικείου ΚορίνθουΚαι οι μπαμπάδες έχουν… ψυχή όταν πρόκειται για το συμφέρον των παιδιών, αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη με μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση. 

Την εξέδωσε πριν από λίγες μέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου, το οποίο αφαίρεσε από μια μητέρα την προσωρινή επιμέλεια των τριών ανήλικων παιδιών της και την έδωσε στον πατέρα τους, ανατρέποντας την αρχική κρίση του!
Με αυτόν τον τρόπο, το Πρωτοδικείο άλλαξε την αρχική απόφασή του επί της διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων που έδινε την προσωρινή επιμέλεια των τριών παιδιών στη μητέρα τους, μετρώντας αφενός το ενδιαφέρον ή μη που έχουν επιδείξει οι δύο χωρισμένοι γονείς προς αυτά και αφετέρου την επιθυμία των ίδιων των παιδιών.

Εγκατάλειψη

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικαστική απόφαση, το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από δώδεκα χρόνια και απέκτησε δύο αγόρια, ηλικίας σήμερα δέκα και εννέα χρόνων, και ένα κορίτσι έξι ετών. Ομως πριν από κάποια χρόνια ήρθαν τα πρώτα σύννεφα στη σχέση, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2016 η σύζυγος να εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία στην Κόρινθο και να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα έδωσαν αρχικά την επιμέλεια των τριών ανηλίκων στη μητέρα. Ομως, αντί εκείνη να επωφεληθεί από την απόφαση, απουσίαζε τις περισσότερες ώρες της ημέρας από το σπίτι και είχε αφήσει την ανατροφή και τη φροντίδα των παιδιών στους γονείς της.

Τα παραπάνω μπήκαν στη ζυγαριά της Δικαιοσύνης, ωστόσο σημαντικό ρόλο για την έκβαση της υπόθεσης έπαιξε η προσωπική επικοινωνία που είχε με τα παιδιά η εξειδικευμένη σε τέτοιες υποθέσεις πρωτοδίκης.

Από την επαφή της μαζί τους η δικαστής διαπίστωσε ότι θέλουν να είναι με τον πατέρα και όχι με τη μητέρα τους. Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με τα παιδιά, η μαμά τους έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι, χειροδικούσε σε βάρος τους και προέτρεπε και τον παππού τους να τα τιμωρεί χωρίς να υπάρχει λόγος! Αντιθέτως, με τον πατέρα είχαν ουσιαστική επικοινωνία και συμμετείχαν από κοινού σε διάφορες δραστηριότητες τις ώρες που περνούσαν μαζί. Στην απόφαση μέτρησε και η έκθεση της παιδοψυχολόγου που εξέτασε τα παιδιά, η οποία ανέφερε πως «νιώθουν εχθρικό το νέο περιβάλλον στο οποίο διαβιούν, αφού γίνονται συνεχώς στόχοι επιπλήξεων και τιμωριών, με συνέπεια να κατέχονται με αισθήματα ανασφάλειας».

Η αγωγή

Η ζυγαριά έγειρε τελικά στην πλευρά του πατέρα, παρά τις αιτιάσεις της εν διαστάσει συζύγου του ότι ασκεί ψυχολογική βία στα παιδιά για να μένουν μαζί του. Τον Μάιο θα συζητηθεί και η τακτική αγωγή που είχε ασκήσει η αιτούσα για την επιμέλεια των παιδιών.

«Η σχολιαζόμενη απόφαση αποτελεί εξαιρετική περίπτωση νομικού ενδιαφέροντος, υπό την έννοια ότι συναντάται αρκετά σπάνια. Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνει ως μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των ανήλικων τέκνων, πράγμα το οποίο, καλώς ή κακώς, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συμβαίνει, μια και η μητέρα ξεκινά από διαφορετικό σημείο αφετηρίας σε σχέση με τον πατέρα. Θεωρώ το σκεπτικό τής ως άνω αποφάσεως απόλυτα σωστό και συνεπές με τη γνώμη των ανήλικων τέκνων, που ρητά εξέφρασαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στον τόπο όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μαζί με τον πατέρα τους και την πατρική του οικογένεια. Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι όταν το συμφέρον των ανήλικων τέκνων, ανεξαρτήτως ηλικίας, προστάζει να είναι με τον πατέρα, τότε όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να κρίνονται ως επουσιώδη ζητήματα και τίποτα περισσότερο» ανέφερε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του πατέρα Κωνσταντίνος Σπούλος.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...