Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Ζητείται βασίλισσα

❱❱ Οι υπεύθυνοι του 53ου Καρναβαλιού στην Ξάνθη θα επιλέξουν μία από τις 35 όμορφες κοπέλες που έκαναν αίτησηΤο 53ο Καρναβάλι της Ξάνθης αναζητεί τη βασίλισσά του ανάμεσα σε 35 δροσερές κοπέλες που υπέβαλαν αίτηση, βιογραφικό και φωτογραφία προκειμένου να διεκδικήσουν τη θέση, καθώς για πρώτη φορά φέτος η επιλογή γίνεται με αυτόν τον τρόπο. 

Μέχρι την περσινή χρονιά η επιλογή γινόταν απευθείας από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

«Τα προηγούμενα χρόνια επιλέγαμε ένα μοντέλο ή μια κοπέλα από τη showbiz. Ωστόσο, είναι δύσκολο μέσα σε λίγες μέρες να μάθει τα έθιμα της περιοχής μας. Φέτος αποφασίσαμε να απευθύνουμε πρόσκληση για τη βασίλισσα του καρναβαλιού, διότι θέλουμε να πάρει τη θέση μια κοπέλα η οποία γνωρίζει τη Θράκη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της» λέει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης.

Υποψήφιες είναι κοπέλες που είτε κατοικούν στη Θράκη είτε ήταν φοιτήτριες εκεί ή συμμετείχαν ως καρναβαλίστριες τα προηγούμενα χρόνια. Οι αιτήσεις των υποψηφίων, που είναι ηλικίας από 16 ως 40 ετών, θα αξιολογηθούν από τους καρναβαλικούς συλλόγους της Ξάνθης. Η φετινή βασίλισσα δεν θα πάρει αμοιβή, ωστόσο θα καλυφθούν τα έξοδά της. Οσο για τις υποχρεώσεις της, εφόσον επιλεγεί, είναι η συμμετοχή της στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Στο 53ο Καρναβάλι της Ξάνθης θα πάρουν μέρος 33 καρναβαλικές ομάδες με περίπου 9.000-10.000 καρναβαλιστές και οκτώ άρματα. Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Λύρατζης, πρώτη χρονιά φέτος υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής στην παρέλαση από Τούρκους και Βούλγαρους!
«Τα τελευταία χρόνια είχαμε αρκετούς επισκέπτες από αυτές τις χώρες στο Καρναβάλι της Ξάνθης. Φέτος μαθαίνω ότι δηλώνουν και συμμετοχή στις καρναβαλικές ομάδες» σημειώνει και υπογραμμίζει ότι οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν μία εβδομάδα νωρίτερα.

«Στοχεύουμε να κάνουμε μεγάλη την παιδική παρέλαση, που γίνεται μία εβδομάδα πριν. Προσκαλούμε οικογένειες να έρθουν στην Ξάνθη με τα παιδιά τους το τριήμερο πριν από αυτό με τη μεγάλη παρέλαση, ώστε να διασκεδάσουν με λιγότερο κόσμο, με ασφάλεια, σε μέρες αφιερωμένες στα παιδιά, με ξυλοπόδαρους, κλόουν και πολλές εκπλήξεις» καταλήγει ο κ. Λύρατζης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...