Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Νατάσα Θεοδωρίδου: «Θέλουν να πιστεύουν ότι κάθισα στο χειρουργικό κρεβάτι πολλές ώρες λόγω του Ανδρεα»

Η Νατάσα Θεοδωρίδου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Happy Day»...

Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Έχω υπάρξει με συντρόφους που με έχουν στριμώξει ψυχολογικά και συναισθηματικά»

Σε συνέντευξη που έδωσε η Ηλιάνα Μαυρομάτη στο περιοδικό...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Πιπίτσα δέχεται ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα

Η ημέρα για τα δοκιμαστικά έφτασε στον Παράδεισο, ο...

Μαριάννα Τουμασάτου: « Ο Αλέξανδρος έχει πάρει αυτή την απόφαση και περνάει πάρα πολύ καλά»

Η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη...

Σε συμπληγάδες ο όμιλος Εφραίμογλου

❱❱ Η Σοφία Κουνενάκη, νύφη του αείμνηστου «πατριάρχη» της επιχειρηματικής οικογένειας, αναζητά λύση στον γρίφο των συσσωρευμένων χρεών ύψους 500.000.000 ευρώΣτα σαλόνια του ελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι όλοι γνωρίζουν πως τα ηνία του ομίλου Εφραίμογλου βρίσκονται στα χέρια της νύφης του αείμνηστου Λάζαρου Εφραίμογλου, της Σοφίας Κουνενάκη. 

sofia koynenaki dimitris efremogloyΠαντρεμένη με τον γιο του Δημήτρη, η Σοφία είναι μια σπάνιας ευφυΐας ιδιαίτερα ευγενική αλλά και πολύ εντυπωσιακή γυναίκα. Μια σιδηρά κυρία των επιχειρήσεων που έχει τολμήσει να ιδρύσει περισσότερες από μία μεγάλες εταιρίες και της οποίας η προσφορά στα κοινά και η διαδρομή της στους φορείς και στις ενώσεις επιχειρήσεων, όπως ο ΣΕΒ ή το ΕΒΕΑ, είναι αδιαμφισβήτητη ακόμα και από τους λιγοστούς επικριτές της.

Το τελευταίο διάστημα όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα άλυτο πρόβλημα: τα σωρευμένα χρέη των διαφόρων δραστηριοτήτων συμφερόντων της οικογενείας Εφραίμογλου, που κατά ορισμένους τραπεζίτες υπερβαίνουν τα 500.000.000 ευρώ. Ποσό δυσθεώρητο, που μοιράζεται μεταξύ όλων των συστημικών τραπεζών και στο οποίο περιλαμβάνονται και υποχρεώσεις που αναλήφθηκαν από τον πεθερό της -και συνιδρυτή της τράπεζας Εργασίας, η οποία απορροφήθηκε από τη Eurobank- για τη συμμετοχή του ομίλου στις αυξήσεις κεφαλαίου της τράπεζας.

Η αξία του ενεργητικού των επιχειρήσεων συμφερόντων της οικογενείας ασφαλώς δεν επαρκεί για να καλύψει αυτά τα δάνεια, ούτε υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα ικανή να τα εξυπηρετήσει, αναφέρουν πηγές της αγοράς. Το «διαμάντι» της οικογενείας Εφραίμογλου και έργο ζωής του πατριάρχη Λάζαρου, το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα και ως τέτοιο δεν έχει τη δυνατότητα να επωμιστεί τραπεζικές υποχρεώσεις της τάξης των 500.000.000 ευρώ. Και όμως, τα ποσά αυτά είναι εγγεγραμμένα ως απαιτητά στα βιβλία των τραπεζών, αν και έχουν ληφθεί σημαντικότατες προβλέψεις για να καλύψουν οι πιθανές επισφάλειες.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Δις ισόβια καταδικάστηκε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Οι θέσεις

Αυτόν τον γρίφο πρέπει να λύσει τώρα η Σοφία, η οποία έχει θητεύσει πολλά χρόνια ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος εταιριών στους τομείς της επικοινωνίας, του εμπορίου, της βιομηχανίας και της διαχείρισης κεφαλαίων. Σήμερα είναι, μεταξύ άλλων, αντιπρόεδρος του ΙΜΕ και επικεφαλής του υπερσύγχρονου Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το οποίο δέχεται πάνω από 400.000 επισκέπτες ετησίως και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, μέσα από το τρίπτυχο «έρευνα, καινοτομία και εξωστρέφεια».

H Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διοίκηση εταιριών, όπως η εταιρία τηλεπικοινωνιών Vivodi Telecom και η Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, τις οποίες η ίδια ίδρυσε. Είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας ΑΡΔΗΤΤΟΣ Α.Ε. και έχει εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, μια κοινή πρωτοβουλία της ΕΧΑΕ και του ΣΕΒ. Είναι εκλεγμένο μέλος στο διοικητικό δυμβούλιο του ΕΒΕΑ και στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ. Είναι, επίσης, αντιπρόεδρος της εταιρίας Τεχνόπολη-Ακρόπολις Α.Ε. (Τεχνολογικό Πάρκο), ταμίας στο Δ.Σ. του ΑLBA και μέλος στο Business Advisory Council του MBA International Program του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βαρύ βιογραφικό που όμως δεν αντανακλά όλα τα χαρίσματα μιας ικανής γυναίκας, η οποία παράλληλα είναι επιτυχημένη σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών.

Οι σπουδές της την έχουν προικίσει με πανεπιστημιακά πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους στη διοίκηση επιχειρήσεων, στον προγραμματισμό Η/Υ και στη Φιλοσοφία. Ισως αυτή η τελευταία ειδίκευσή της να είναι στην τρέχουσα συγκυρία μία από τις πιο χρήσιμες, λένε κάποιοι. Ξεχνούν όμως ότι η Σοφία είναι μαχητής και θα βρει και πάλι κάποια λύση.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ντάμα κλέφτρα φουλ του άσου - Κατηγορείται ότι έκλεψε τον αντίπαλό της με δονούμενο δαχτυλίδι

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

lazaros efremogloyΟ οραματιστής businessman που «έφυγε» από ανακοπή

Ο Λάζαρος Εφραίμογλου (30 Ιανουαρίου 1932 – 24 Απριλίου 2013) ήταν επιχειρηματίας και ιδρυτής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Υπηρέτησε ως βουλευτής από το 1989 ως το 1993. Σε αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς του τιμήθηκε με πολλά βραβεία και παράσημα. Γεννήθηκε στην Αθήνα και οι γονείς του κατάγονταν από την Πισιδία της Μικράς Ασίας. Σπούδασε Οικονομικά και κλωστοϋφαντουργικά στο πανεπιστήμιο του Λιντς, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξελέγη βουλευτής στην A΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989 και επανεξελέγη στις επόμενες εκλογές του 1990. Με τη λήξη της τελευταίας θητείας του στο Κοινοβούλιο ίδρυσε, σε συνεργασία με την οικογένειά του, το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο οποίο διέθεσε την περιουσία του. Ως επιχειρηματίας, συνίδρυσε την Τράπεζα Εργασίας Α.Ε. το 1975. Επίσης, ήταν επικεφαλής σε πολλές εμπορικές αποστολές σε πολλά μέρη του κόσμου. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδος από το 1978 ως το 1988. Το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πέθανε στις 24 Απριλίου 2013 έπειτα από ανακοπή καρδιάς. Ηταν παντρεμένος με την Ουρανία Κλη και άφησε πίσω του έναν γιο, τον Δημήτρη.

«ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), με έδρα την Αθήνα (στα αγγλικά έχει την ονομασία Foundation of the Hellenic World), είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με απώτερο σκοπό τη διατήρηση και την παρουσίαση μέσω τεχνολογιών της Ιστορίας και του πολιτισμού του Ελληνισμού εκτός και εντός Ελλάδας. Αποτελεί έμπνευση του επιχειρηματία Λάζαρου Εφραίμογλου, ο οποίος το χρηματοδότησε. Η ίδρυσή του κυρώθηκε το 1993 με νόμο της Βουλής των Ελλήνων. Σκοπός του ιδρύματος είναι να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση, και να προάγει την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους, όπως τρισδιάστατα γραφικά, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και αλληλεπιδραστικές εκθέσεις. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του συγκαταλέγεται και η Εγκυκλοπαίδεια του Μείζονος Ελληνισμού.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε πώς είναι ο Μανώλης Δεστούνης στα 85 του – «Εγώ τα χρήματά μου τα έφαγα στο καζίνο»

Δεν έγινε ποτέ πρωταγωνιστής ο Μανώλης Δεστούνης παρόλο που...

Ο «βασιλιάς του Instagram» Νταν Μπιλζέριαν ξαναχτύπησε

Απόβαση στη Μύκονο για τον «βασιλιά του Instagram» Νταν...

Τα πλάνα από τον γάμο των Σπυροπούλου – Σταθοκωστόπουλου και οι ευχές της Καινούργιου

Η Κατερίνα Καινούργιου κατά τη διάρκεια της εκπομπής της...

Σπυροπούλου – Σταθοκωστόπουλος: Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο – Η πρώτη φωτό

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος παντρεύτηκαν με...

Διονύσης Μακρής: «Για 10 χρόνια έβγαζα και 60.000 ευρώ την εβδομάδα, αλλά τα χαλούσα με φίλους σε πάρτι»

Ο Διονύσης Μακρής επέστρεψε στις αθηναϊκές πίστες μετά από...

Η Αφροδίτη Γραμμέλη αποκάλυψε ποιος είναι ο σύντροφός της – Άναυδη η Σκορδά

Η Αφροδίτη Γραμμέλη είναι ερωτευμένη και δεν το κρύβει. Η...

Πένθος για τον Θέμη Αδαμαντίδη – Συντετριμμένος ο τραγουδιστής

Δύσκολες ώρες περνάει ο Θέμης Αδαμαντίδης καθώς χθες βράδυ...

Ελένη Μενεγάκη: Μεσημεριανή έξοδο με τον Μάκη Παντζόπουλο

Η Ελένη Μενεγάκη απόλαυσε χαλαρές στιγμές το Σαββατοκύριακο με...

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι άγνωστες ερωτικές επιστολές που του έστελναν ηθοποιοί πριν το σκάνδαλο

Η υπερασπιστική γραμμή του Πέτρου Φιλιππίδη κρατά στα χέρια...

Πού εντοπίσαμε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή;

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μετράει χρόνια στην παρουσίαση της πρωινής...

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε κλάματα συνεργάτης του ηθοποιού – «Η Διαγούπη ζήτησε να με απολύσουν»

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται σήμερα Τρίτη με...

Όσα δήλωσε η Δωροθέα Μερκούρη για τη σχέση της κόρης της με τον Άγγελο Λάτσιο

Η Δωροθέα Μερκούρη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό...