Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

«Στη φάκα» η σπείρα των ΑΤΜ

❱❱ Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε οκτώ Ελληνες και Μολδαβούς, οι οποίοι ανατίναζαν τραπεζικά μηχανήματα σε όλη την Αττική και άρπαζαν μεγάλα ποσάΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Στο «ξεδόντιασμα» της συμμορίας που είχε προκαλέσει «πονοκεφάλους» στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ανατινάζοντας τα ΑΤΜs υποκαταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αρπάζοντας κασετίνες με μεγάλα χρηματικά ποσά, προχωρά η Ασφάλεια Αττικής μετά τη σύλληψη οκτώ Ελλήνων και Μολδαβών, οι οποίοι φέρεται ότι έχουν άμεση σχέση με τα απανωτά περιστατικά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν, έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν παράλληλα σε διαφορές περιοχές της Αθήνας, να προσαγάγουν στη ΓΑΔΑ τους οκτώ υπόπτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν διαπιστώσει έπειτα από ενδελεχείς έρευνες ότι οι δύο ομάδες δρούσαν παράλληλα για να καταφέρνουν να τινάζουν στον αέρα τα ΑΤΜ και να τσεπώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν ότι η ομάδα των Ελλήνων εντόπιζε τα ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, χαρτογραφούσε τον χώρο, εντόπιζε τα τρωτά σημεία των ταμειακών μηχανημάτων και κρατούσε σημειώσεις με ακρίβεια δευτερολέπτου για τις ημέρες και τις ώρες που γινόταν η τροφοδοσία τους από χρηματαποστολές. Στη συνέχεια ενημέρωναν την ομάδα των Μολδαβών, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση, ήταν αυθεντίες στη μέθοδο Plofkraak, δηλαδή στις ανατινάξεις με την εισροή μείγματος αερίων.

Μείγμα αερίων

Με τα σχέδια και τις χαρτογραφημένες λεπτομέρειες του χώρου ανά χείρας, οι Μολδαβοί έφταναν τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή όπου βρισκόταν το ΑΤΜ. Διοχέτευαν το μείγμα αερίων με σωλήνες στο εσωτερικό του και προκαλούσαν έκρηξη, με αποτέλεσμα τη διάλυση του θωρακισμένου περιβλήματος, όχι όμως την καταστροφή του εσωτερικού του μηχανήματος που περιείχε τα δύο κουτιά με τα χρήματα, τα οποία άρπαζαν άθικτα.

Η τελευταία καταστροφή ΑΤΜ από τη σπείρα έγινε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Παπάγου, και συγκεκριμένα έξω από ένα ασφαλιστικό γραφείο στην οδό 25ης Μαρτίου, όπου ήταν εγκατεστημένο το μηχάνημα της Εθνικής Τράπεζας. Πάντα με τη μέθοδο της παροχής μείγματος αερίων, οι δράστες κατάφεραν να διαλύσουν το περίβλημα του ΑΤΜ και να αρπάξουν δύο κασετίνες με χιλιάδες ευρώ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...