Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Παράπονο; Δεν έχει μεροκάματο!

❱❱ Αντιδράσεις στην Κω για ξενοδοχείο που απαιτεί από τους εργαζομένους 30 ευρώ αν ο πελάτης δεν είναι ευχαριστημένοςΑπό τον
Γιάννη Κωτσαλά

Σαν κωπηλάτες σε γαλέρα χρησιμοποιεί το προσωπικό που έχει προσλάβει ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω, καθώς επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους. αν παραπονεθεί κάποιος πελάτης!

Τα πρόστιμα, που παρακρατούνται από τον μισθό, προβλέπονται στην ατομική σύμβαση που απαιτεί η επιχείρηση να υπογράψουν οι εργαζόμενοι μαζί με την αίτηση πρόσληψης. Αφορούν 10 ευρώ για την καθυστερημένη προσέλευση στην εργασία, 30 ευρώ για κάθε παράπονο από τους πελάτες για την καθαριότητα του δωματίου, ενώ προβλέπεται και σωματικός έλεγχος κατά την αποχώρησή τους από τη δουλειά! Οι προσβλητικές και παράλογες απαιτήσεις της νέας ξενοδοχειακής μονάδας, που παραπέμπουν σε δουλεμπόριο, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω.

«Νέα, ολοκαίνουργια και πολυδιαφημισμένη τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω, στο πλαίσιο νέων και παλιών αντεργατικών μέτρων, πιέζει τους εργαζομένους να υπογράψουν απαράδεκτη και άθλια ατομική σύμβαση» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ η πρόεδρος του σωματείου Ιωάννα Λάμπρου συμπληρώνει ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς δημιουργούνται νέα δεδομένα στον εργατικό και τον ξενοδοχοϋπαλληλικό κόσμο του νησιού, με συνέπειες που είναι πραγματικά απρόβλεπτες.

Για το παραμικρό

Εργαζόμενος που έχει βάρδια στη διάρκεια της παραμονής κάποιου «περίεργου» και γκρινιάρη πελάτη που συνηθίζει να διαμαρτύρεται για το παραμικρό θα καταλήξει να… δανειστεί για να εξοφλήσει στον εργοδότη του τα πρόστιμα που θα μαζευτούν!

«Υπάρχει ο κίνδυνος να προσέρχεται μια καμαριέρα στην εργασία της και, έπειτα από ένα εξοντωτικό ωράριο, να κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει το μεροκάματό της, αλλά και να χρωστά κι από πάνω στον εργοδότη» σημειώνει χαρακτηριστικά η κυρία Λάμπρου.

Το σωματείο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τη θηλιά της χρηματικής ποινής αλλά και του εξευτελισμού να ξεψαχνίζονται ως ύποπτοι κλοπής όταν λήγει η βάρδια τους.

«Η εργοδοσία θέλει με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, ώστε πιο εύκολα να υποκύπτουν στις ορέξεις της για συνθήκες γαλέρας και μισθούς – ψίχουλα» επισημαίνει το σωματείο στην ανακοίνωση.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...