Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

Ο Πάσσαρης στη… Βουλή!

❱❱ Ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος αποκάλυψε στην Επιτροπή Σωφρονισμού την επιθυμία τού κακοποιού να γίνει μοναχός στο Αγιον ΟροςΑκόμη και στη Βουλή έφτασε η επιθυμία του Κώστα Πάσσαρη να γίνει… μοναχός στο Αγιον Ορος! Την αποκάλυψη έκανε από το βήμα της Επιτροπής Σωφρονισμού του Κοινοβουλίου ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται τον άλλοτε αμετανόητο κακοποιό στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ρουμανίας, όπου βρίσκεται έγκλειστος εδώ και χρόνια!

Ο πατέρας Γερβάσιος, ο οποίος είναι γνωστός και ως «αγιος των φυλακισμένων», κλήθηκε από την επιτροπή της Βουλής να μιλήσει για τον εθελοντισμό στην υποστήριξη της επανένταξης κρατουμένων.

Οταν ξεκίνησε να λέει για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Εκκλησία, ανέφερε συγκινημένος ότι η αγάπη που δίνουν οι ιερωμένοι «μιλάει» στις καρδιές των κρατουμένων και έφερε ως τρανό παράδειγμα τον διαβόητο δραπέτη, ο οποίος -όπως είπε- από λύκος έγινε… αρνάκι! «Ο άνθρωπος αυτός άλλαξε ριζικά. Ο ιερέας της φυλακής μάς είπε “όταν ήρθε, τρέμαμε να μην τον συναντήσουμε γιατί φοβόμασταν να μη μας πνίξει. Τώρα το έχουμε καύχημα, καμαρώνουμε και υπερηφανευόμαστε αν μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί του, γιατί ήταν λύκος και έγινε αρνάκι”…» δήλωσε ο «παπάς των φτωχών» για τον Πάσσαρη, ο οποίος εκτίει ποινή δις ισόβιας κάθειρξης, για διπλή δολοφονία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Βουκουρέστι, σε μια φυλακή στα Καρπάθια Ορη, στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας.

Ο πατέρας Γερβάσιος ανέφερε ακόμη ότι, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο διαβόητος ισοβίτης θα ήθελε να μονάσει στο Αγιον Ορος.

«Δεν θέλει να θυμάται το αμαρτωλό παρελθόν. Το αποφεύγει κατά τρόπο εντυπωσιακό και σκέπτεται το παρόν και το μέλλον. Ακόμη, κάνει λόγο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καταλήξει στο Αγιον Ορος και να πάει στα Καρούλια, μία σκήτη φοβερή. Και εκεί να δει, να επιμεληθεί και να ασκηθεί στον αγιασμό της ψυχής του» τόνισε ο αρχιμανδρίτης, ενώ αποκάλυψε τι του είπε πρόσφατα ο Κώστας Πάσσαρης, όταν έγινε μια εκδήλωση για τα 40 χρόνια διακονίας στον χώρο των φυλακών εντός και εκτός Ελλάδος: «Απόψε εγώ θα κάνω πολλή προσευχή, ώστε αύριο η εκδήλωση που έχετε να έχει μεγάλη επιτυχία»!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...