Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Μιχάλης Μακρυγιάννης: Παυλόπουλε, βγάλε με έξω από τη φυλακή!

❱❱ Θράσος! Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης «βομβαρδίζει» με επιστολές την πολιτική και τη δικαστική ηγεσία ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος
❱❱ «Κουβαλάει» πέντε φόνους, ένοπλες ληστείες, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφίες 
❱❱ Τέσσερις φορές σε ισόβια έχει καταδικαστεί το πρώην δεξί χέρι των αδελφών Παλαιοκώστα Με επιστολές, στις οποίες ζητεί να αφεθεί ελεύθερος, «βομβαρδίζει» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τους ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς ο μακελάρης της «Χρυσής Νύχτας» και πρώην δεξί χέρι των αδελφών Παλαιοκώστα Μιχάλης Μακρυγιάννης, που έχει καταδικαστεί σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη!

epistoles

Ο διαβόητος κακοποιός είχε βγει με 9ήμερη άδεια από τις φυλακές τον Αύγουστο του 2012, χωρίς να επιστρέψει. Ωστόσο, τρεις μήνες αργότερα οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο Περιστέρι και τον συνέλαβαν με οργανωμένη επιχείρηση. Από τότε ο επικίνδυνος βαρυποινίτης παραμένει έγκλειστος στις Φυλακές Χανίων. Υποστηρίζει, όμως, ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να τον αποφυλακίσει!

Χωρίς να απαρνείται κανένα από τα πολλά και βαριά αδικήματά του για τα οποία έχει καταδικαστεί, ο Μιχάλης Μακρυγιάννης ζητεί από τις δικαστικές Αρχές να πράξουν αυτά που επιτάσσει το ελληνικό Δίκαιο και να αφεθεί ελεύθερος, καθώς έχει εκτίσει ποινή που ξεπερνά τα 25 έτη, γεγονός που συνιστά «κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο βαρυποινίτης χαρακτηρίζει «προκάτ» τις απαντήσεις που έχει λάβει έως τώρα από εκπροσώπους της πολιτικής και της δικαστικής ηγεσίας και επιμένει να ζητεί τη νόμιμη -όπως λέει- αποφυλάκισή του. Μάλιστα, ο «παλαιάς κοπής» κακοποιός έχει κάνει αναφορά μέσω του δικηγόρου του και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το οποίο ζητεί να θέσει προ των ευθυνών τους τις ελληνικές δικαστικές Αρχές.

Ο διαβόητος εγκληματίας έχει καταδικαστεί για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και συμπλοκές, οπλοφορία, οπλοχρησία, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία με χρήση, καθώς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων, ενώ επί σειρά ετών υπήρξε συνεργός των φαντομάδων αδελφών Παλαιοκώστα. Μάλιστα, στο ενεργητικό του μετρά τέσσερις αποδράσεις κατά το διάστημα της κράτησής του, καθώς το είχε σύστημα να μην επιστρέφει στη φυλακή μετά τη χορήγηση άδειας!

Παρά τη μακρά εμπειρία του στην παρανομία, πάντως, τον Οκτώβριο του 2012 έκανε ένα λάθος που πρόδωσε τα ίχνη του, κάνοντας κλήση στο κινητό τηλέφωνο ενός φίλου του από τα παλιά! Ο κακοποιός είχε πάρει στο τηλέφωνο έναν Ελληνα «συνάδελφό» του, με τον οποίο είχε μια ολιγόλεπτη κουβέντα, πιστεύοντας πως όταν οι συνομιλίες είναι σύντομες, δεν εντοπίζονται από τα μηχανήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Ομως η κλήση οδήγησε στην πόρτα του κρησφύγετου του Μακρυγιάννη, καθώς ο «υπερκοριός» της Ασφάλειας μπήκε αμέσως σε λειτουργία, καταγράφοντας τις συνομιλίες και εντοπίζοντας τα στίγματα κινητών τηλεφώνων συγκεκριμένων προσώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν σχέσεις με τον διαβόητο δραπέτη! Μέσα σε λίγη ώρα οι Αρχές κατάφεραν να εξακριβώσουν το σημείο από το οποίο τηλεφωνούσε και περικύκλωσαν συγκεκριμένη περιοχή του Περιστερίου αναζητώντας τον.

Τελικά, τον εντόπισαν σε ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου, σε νεόδμητη πολυκατοικία της οδού Μαυρογένους, όπου βρισκόταν μαζί με μια 63χρονη φίλη του, και τον συνέλαβαν. Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν παράλληλα να συλλάβουν και δύο αλλοδαπούς συνεργούς του, μαζί με τους οποίους φέρεται ότι είχε διαπράξει τέσσερις ληστείες σε περιοχές της περιφέρειας, από τον Αύγουστο έως τη σύλληψή του. Τότε στα κρατητήρια της Ασφάλειας όπου είχε οδηγηθεί, όταν τον ρώτησαν οι αστυνομικοί αν έχει πάρει μέρος σε ληστείες και άλλες αξιόποινες πράξεις, η απάντηση του γνωστού κακοποιού ήταν λακωνική: «Εχω τόσα στην πλάτη μου… Αν σας πω, θα αλλάξει κάτι για εμένα;»

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...