Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

Οι Ελληνες πάτησαν πρώτοι πόδι στον Καναδά

❱❱ Ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας έφτασαν με πλοία στη μακρινή χώρα 1.000 χρόνια πριν από τους ΒίκινγκςΠρώτοι και με… διαφορά μιας χιλιετίας από τους Βίκινγκς πάτησαν πόδι στον Καναδά οι αρχαίοι Ελληνες, καθώς, σύμφωνα με ερευνητές, έφτασαν με πλοία στη μακρινή χώρα για να εξορύξουν χρυσό! 

Στην έρευνά τους επικαλούνται το έργο του ιστορικού, βιογράφου και δοκιμιογράφου Πλούταρχου (46-119 μ.Χ.) και υποστηρίζουν πως οι Ελληνες πήγαν στη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του πλανήτη το 56 μ.Χ.

Σε ένα από τα έργα του μεγάλου ιστορικού γίνεται αναφορά σε έναν χαρακτήρα ο οποίος συνάντησε έναν άγνωστο Ελληνα που επέστρεψε πρόσφατα από μία «μεγάλη ήπειρο», για την οποία ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να ήταν ο Καναδάς. Μάλιστα, η μελέτη αναφέρει ότι οι Ελληνες επισκέπτονταν τακτικά τη νέα γη για να εξορύξουν χρυσό και να δημιουργήσουν αποικίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν επί αιώνες.

Συνδυάζοντας διάφορα στοιχεία της αστρονομίας, με βάση και τις αναφορές στον Πλούταρχο, ο δρ Λυριτζής και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι η πιο πιθανή ημερομηνία για την πραγματοποίηση του ταξιδιού στον Καναδά ήταν το 56 μ.Χ.

Με γνώσεις αστρονομίας

Αλλωστε οι αρχαίοι Ελληνες είχαν τόσο καλή γνώση της αστρονομίας, που ήταν σε θέση να εντοπίσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού τα οποία θα τους ωθούσαν δυτικά.

Οι πρώτοι άποικοι ίσως ταξίδεψαν για να ανακαλύψουν νέα εδάφη ή πλούτο. Ορισμένοι επέστρεφαν, μάλλον, έπειτα από μια σύντομη παραμονή, ενώ για άλλους το ταξίδι ήταν χωρίς επιστροφή. Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι δεν έχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι αυτά τα ταξίδια έγιναν, αλλά θεωρούν ότι ήταν πιθανά, όπως προκύπτει από τα έργα του Πλούταρχου.

«Ο σκοπός μας είναι να αποδείξουμε με τη σύγχρονη επιστήμη ότι ήταν πιθανό να έγινε αυτό το ταξίδι…» υποστηρίζει ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ιωάννης Λυριτζής στο «Hakai Magazine».

Ωστόσο, πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας θεωρούν αμφιλεγόμενο το πόρισμα της μελέτης λόγω της απουσίας ενδείξεων για αυτές τις μακρινές μετακινήσεις κι έτσι αρκετοί ιστορικοί και αρχαιολόγοι έχουν απορρίψει τη θεωρία ως «αβάσιμη».
«Παρότι είναι έξυπνο και ενδιαφέρον, δεν νομίζω ότι οι Ελληνες έφτασαν στον Καναδά» λέει στην «Daily Mail» ο καθηγητής του βρετανικού πανεπιστημίου Κολούμπια Eκτορ Γουίλιαμς, προσθέτοντας ότι και οι ίδιοι οι ερευνητές παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ή άλλα ιστορικά στοιχεία ότι οι Ελληνες πέρασαν τον Ατλαντικό.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...