Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το μυστικό στο μπουφάν της Δώρας ανοίγει νέο κύκλο ερευνών

❱❱ Γενετικό υλικό και στο μπουφάν της Δώρας! Νέος κύκλος ερευνών στην πολύκροτη υπόθεση της άτυχης εφοριακούΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Ερωτήματα για το αν ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη έδρασε μόνος ή με συνεργούς εγείρουν τα ευρήματα γενετικού υλικού που εντοπίστηκαν όχι μόνο κάτω από τα νύχια, αλλά και στο μπουφάν της άτυχης εφοριακού που βρέθηκε στο Β΄ Νεκροταφείο.

Το βιολογικό υλικό στο πανωφόρι της 32χρονης, το οποίο περισυνέλεξαν οι Αρχές πάνω από το μνήμα του φίλου της και λίγα μέτρα μακριά από τη σορό της μαρτυρά ότι η άτυχη Δώρα είχε έρθει σε επαφή και με άλλα πρόσωπα.

Κι αυτό καθώς στο μπουφάν της υπήρχε το DNA ενός άγνωστου προσώπου. Την ίδια ώρα και το «ορφανό» βιολογικό υλικό ενός άνδρα που εντοπίστηκε στα νύχια της κοπέλας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, διευκρινίζουν νομικές πηγές, τα ευρήματα χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση για να διερευνηθεί εάν το βιολογικό υλικό προέρχεται από το ίδιο ή διαφορετικά πρόσωπα σε επαφές που είχε η Δώρα την ημέρα της δολοφονίας της.

Στην τσάντα της

Ετσι κι αλλιώς, η εμπλοκή του 58χρονου Εμμανουήλ Εσσατζανιάν – Σοροπίδη στο στυγερό έγκλημα φέρεται ότι δεν αμφισβητείται, καθώς πέραν της αρχικής ομολογίας του το DNA του, έχει εντοπιστεί τόσο σε μείγμα που εντοπίστηκε μαζί με το DNA της Δώρας στις ματωμένες χαρτοπετσέτες που πέταξε στο νεκροταφείο μετά το έγκλημα όσο και στην τσάντα της.

panagopoulouΠαράλληλα, και οι 14 μαχαιριές που οδήγησαν την 32χρονη στον θάνατο φέρεται ότι προέρχονται από το ίδιο μαχαίρι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα μπορούσαν να το έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικά πρόσωπα.

Τόσο η μητέρα και τα αδέλφια της αδικοχαμένης εφοριακού όσο και ο πατέρας της θα ζητήσουν τον διορισμό εξειδικευμένων γενετιστών, προκειμένου να δοθούν σαφείς απαντήσεις για το άγνωστο βιολογικό υλικό που εντοπίστηκε. Σήμερα η μητέρα της 32χρονης Δώρας θα περάσει ξανά το κατώφλι του ανακριτή για να υποβάλει το σχετικό αίτημα, εκτιμώντας ότι θα ρίξει φως στα θολά σημεία της υπόθεσης.

«Θέλουμε να έχουμε πλήρη εικόνα και τεκμηριωμένη άποψη για το βιολογικό υλικό που εντοπίστηκε. Η αγωνία της οικογένειας είναι να φτάσει στην αλήθεια για το τι συνέβη στη Δώρα» εξήγησε στην «Espresso» η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου.

«Δεν την έχει σκοτώσει ο Σοροπίδης» λέει ο δικηγόρος του

dikigoros vasilis noylezasΣτην εκδοχή ότι δεν είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού θα εμμείνει στη συμπληρωματική απολογία που έχει κληθεί να δώσει την Πέμπτη ο Εμμανουήλ Σοροπίδης. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Espresso» ο δικηγόρος Βασίλειος Νουλέζας (φωτό), που ανέλαβε χθες την υπεράσπιση του 58χρονου κατηγορουμένου, τονίζει ότι ο εντολέας του δεν είναι ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος!

«Ο προφυλακισμένος εντολέας μου κατάθεσε συμπληρωματικά ότι δεν είναι εκείνος που διέπραξε τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Αυτή η άποψη και εκδοχή ενισχύεται από τα ευρήματα γενετικού υλικού, καθώς το DNA στα νύχια της κοπέλας ανήκει σε τρίτον, που είχε ενεργό συμμετοχή στο έγκλημα, ενδεχομένως ως φυσικός αυτουργός» επισημαίνει ο κ. Νουλέζας και προσθέτει: «Ο κατηγορούμενος επαναλαμβάνει ότι είχε λάβει εντολή έναντι οικονομικού ανταλλάγματος να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη, πλην όμως αυτή την εντολή την έφερε εις πέρας, όπως θα αποδειχτεί με την αναπαράσταση του εγκλήματος στην οποία η υπεράσπιση συναινεί, άλλος μέτοχος με μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη από τον Σοροπίδη! Ο εντολέας μου επιμένει ότι μόνο τραυμάτισε τη Δώρα και αφού πήρε την τσάντα της απέδρασε, χωρίς να δει στη συνέχεια τι ακολούθησε ώστε η κοπέλα να χάσει τη ζωή της».

Περισσότερα στοιχεία

Μάλιστα επισημαίνει ότι ο εντολέας του δεν έχει κίνητρο να ψευδολογεί, καθώς θα μπορούσε, αν ήθελε, να επιδιώξει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση λόγω της χρόνιας εξάρτησής του από τα ναρκωτικά. «Δεν έχει λόγο να παραπλανήσει τη Δικαιοσύνη, μένει μόνο να αναγνωρίσει τους συνεργούς ή εντολείς του και να καταθέσει περισσότερα στοιχεία, διότι ενήργησε έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, το οποίο δεν έλαβε» τόνισε ο δικηγόρος του, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στους συγγενείς του θύματος.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...