Δάσκαλοι και διευθυντές παρενοχλούν σεξουαλικά καθαρίστριες δημοτικών σχολείων

❱❱ Σε σχολεία όπου η σιωπή είναι νόμος Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες ότι οι καθαρίστριες δημοτικών σχολείων, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από δασκάλους και διευθυντές, οι οποίοι τις απειλούν να κρατήσουν κλειστό το στόμα τους, αν δεν θέλουν να απολυθούν!

Τα σοβαρά περιστατικά με θύματα τις γυναίκες, οι οποίες αγωνίζονται για λίγα ευρώ τον μήνα σε συνθήκες που θυμίζουν Μεσαίωνα και όχι σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, έφεραν στο φως οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστριών «Ο Ευκλείδης».

Οι καταγγελίες

Οπως δήλωσε ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοικητικής Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έγινε ο ίδιος αποδέκτης της καταγγελίας μιας εργαζομένης ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον διευθυντή της. «Υπάρχουν κι άλλα αντίστοιχα περιστατικά, κυρίως σε σχολεία επαρχιακών περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης. Μιλήσαμε με τους αρμοδίους και μας είπαν να καταγγείλουμε τα περιστατικά και να κάνουμε μήνυση εις βάρος των θυτών. Ποια γυναίκα, όμως, θα δεχτεί να χάσει τη δουλειά της, γιατί μπορούν να την απολύσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή;» αναρωτιέται.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας Μαρία Κοσμίδου (φωτό), στο παρελθόν μια συνάδελφός της στη Νεάπολη δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ έβγαζε τα σκουπίδια.

Δεκάδες είναι τα προβλήματα των περίπου 9.500 συμβασιούχων καθαριστριών των δημόσιων σχολείων της χώρας, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία. Προσλαμβάνονται με συμβάσεις έργου δέκα μηνών και μισθό από 120 έως 450 ευρώ τον μήνα, δεν παίρνουν άδειες και επιδόματα, δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα ασθένειας και μητρότητας, ούτε υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, αντικαθίστανται απευθείας αν μείνουν έγκυοι, πληρώνουν από την τσέπη τους τα ρούχα εργασίας και αμείβονται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα που καθαρίζουν.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ