Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Αγέλη» ληστάρχων

❱❱ Καταθέσεις-σοκ βενζινοπωλών και περιπτερούχων που βίωσαν την αγριότητα των κακοποιώνΟ φόβος και ο τρόμος των περιπτερούχων και των βενζινοπωλών της Αττικής είχαν γίνει τα μέλη αδίστακτης συμμορίας, τα οποία, με ορμητήριο τον Ασπρόπυργο και τη Μάνδρα, είχαν διαπράξει τουλάχιστον 125 (!) ληστείες και κλοπές σε διάστημα λίγων μηνών! Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, επεδείκνυαν πρωτοφανή αγριότητα, όπως προκύπτει και από το καταγεγραμμένο υλικό των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης των καταστημάτων που χτυπούσαν!

Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο της ογκώδους δικογραφίας, μία από τις οποίες δημοσιεύει η «Espresso», ξεδιπλώνεται καρέ καρέ η δράση των κακοποιών, οι οποίοι, υπακούοντας στον «νόμο της αγέλης», κύκλωναν τα θύματά τους από παντού σκορπώντας τους τον τρόμο. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ενός περιπτέρου στον Κορυδαλλό.

Στα πλάνα διακρίνονται οι δράστες, που φορούν κουκούλες και κρατούν σιδερένιους λοστούς, να έχουν περικυκλώσει το περίπτερο, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο έντρομος υπάλληλος. Μόλις διαπιστώνουν ότι η πόρτα είναι κλειστή, αρχίζουν να χτυπούν με απίστευτη μανία το παράθυρο και μάλιστα συνεχίζουν τη λυσσαλέα επίθεσή τους ακόμα κι όταν το κατατρομαγμένο θύμα αναγκάζεται να τους παραδώσει τις εισπράξεις!

«Οταν αρνήθηκα να ανοίξω, άρχισαν να χτυπούν το παράθυρο με σιδερένιους λοστούς και ένα εργαλείο, μάλλον κάβουρα. Το αντιβανδαλιστικό τζάμι δεν έσπασε, αλλά προσπάθησαν να βγάλουν το ξύλινο πλαίσιο και να το αποκολλήσουν. Μπροστά στην πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο και με ορατό πλέον τον κίνδυνο για τη ζωή μου, αναγκάστηκα να τους δώσω 300 ευρώ. Εκείνοι συνέχισαν για λίγο να χτυπάνε, ώσπου έφυγαν προς τον δρόμο από τον οποίο είχαν έρθει, αναφέρει το θύμα για το τετ α τετ που είχε με τους ληστές.

Τον χτυπούσαν με σιδερόβεργα

Αλλο θύμα, το οποίο εργάζεται σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο, περιγράφει στην προανακριτική κατάθεσή του πως, όσο οι κακοποιοί χτυπούσαν με μία σιδερόβεργα τον συνάδελφό του, ένας από αυτούς βρήκε ευκαιρία και μπήκε στο κατάστημα για να σηκώσει το ταμείο. Για την ίδια υπόθεση, άλλωστε, υπάρχουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο δράστης να ορμάει μέσα στο βενζινάδικο και να σκαρφαλώνει στον πάγκο με γρήγορες κινήσεις: «Εγώ βρισκόμουν μέσα στο κατάστημα, στο ταμείο. Μόλις αντιλήφθηκα ότι κάτι συμβαίνει, ο οδηγός του αυτοκινήτου που είχε σταματήσει για να βάλει βενζίνη μπήκε στο κατάστημα, ανέβηκε πάνω στον πάγκο του ταμείου και αφαίρεσε το συρτάρι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η εγκληματική ομάδα, που αποτελείται από 14 άτομα, είχε διαπράξει πάνω από 125 κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις σε πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιγνίων, αλλά και σε βάρος οδηγών. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια πυρπολούσαν σε ερημική τοποθεσία στον Ασπρόπυργο.

Η σύνθεση της «επιχειρησιακής ομάδας» άλλαζε σε κάθε εξόρμηση, με τον αριθμό όσων συμμετείχαν στις επιθέσεις να κυμαίνεται από τρεις ως 10 κάθε φορά. Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στην εξάρθρωση της αδίστακτης συμμορίας τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν, ύστερα από καταδίωξη στην Αχαρνών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι κακοποιοί εμβόλισαν ένα περιπολικό, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερα από τα μέλη της.

Ο Γιάννης Γλύκας, που είναι πληρεξούσιος δικηγόρος κάποιων εκ των κατηγορουμένων, δήλωσε πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία να συνδέουν τους εντολείς του με τις περισσότερες από τις πράξεις που τους αποδίδονται: «Πρόκειται για ακόμα μία χαρακτηριστική περίπτωση ασύνδετου αποδεικτικού υλικού και αντίστοιχου κατηγορητηρίου, που στηρίζεται σε ένα διαβιβαστικό το οποίο δεν έχει λογική σύνδεση μεταξύ των πράξεων που αποδίδονται στους κατηγορουμένους. Πέραν κάποιων πράξεων μίας συγκεκριμένης μέρας (όχι παραπάνω από τέσσερις), όλες οι υπόλοιπες αποδιδόμενες δεν έχουν καμία βάση (αποτυπώματα, αναγνωρίσεις, γενετικό υλικό) και στηρίζονται σε αλματώδεις προσεγγίσεις αστυνομικών που θα καταπέσουν στο δικαστήριο».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...