Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τα 7+1 ανησυχητικά σημάδια παθολογικής συμπεριφοράς σε μία σχέση και οι τρόποι «θεραπείας»

❱❱ Ο έρωτας άλλους τους ανεβάζει… κι άλλους τους ρίχνει στα Τάρταρα. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν άνθρωποι οι οποίοι αναπτύσσουν παθολογικές συμπεριφορές στη σχέση και βασανίζονται.

1 1Τα σημάδια που δείχνουν αυτήν την κακή στάση απέναντι στον έρωτα αποκαλύπτει η Λονδρέζα life coach Michelle Zelli, η οποία ωστόσο προτείνει και κάποιες κινήσεις για καταπολέμηση του εθισμού στον έρωτα.

Ποια είναι όμως τα ανησυχητικά σημάδια;

1 Χάνετε τον εαυτό σας όταν είστε με άλλον: Το μυαλό σας είναι κολλημένο στο τι σκέφτεται ο άλλος, τι νιώθει και τι θέλει να κάνει στη σχέση, χωρίς να αναρωτιέστε αν αυτό που ζείτε σας καλύπτει.

2 Παραμελείτε φίλους και οικογένεια: Ολοι αυτοί τώρα θα πρέπει να στριμωχτούν όπου επιτρέπει το πρόγραμμα που έχει ο/η σύντροφός σας. Και αυτό επειδή έχετε την απεγνωσμένη ανάγκη να τον βλέπετε όποτε είναι διαθέσιμος, επειδή μέσα σας φοβάστε ότι δεν θα διαρκέσει.

3 Μεταλλάσσεστε σε αυτό που πιστεύετε ότι θέλει: Οι εθισμένοι στον έρωτα συχνά ελκύονται από συντρόφους που επιβεβαιώνουν το αίσθημα κατωτερότητας που έχουν με μόνιμη κριτική και κατηγορίες. Κυρίως οι γυναίκες ελκύουν ναρκίσσους.

4 Νιώθετε απογοήτευση όταν συναντιέστε: Κάθε συνάντηση ξεφουσκώνει αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Αυτό είναι σίγουρο σημάδι ότι αυτό που ερωτεύεστε είναι μια φανταστική εικόνα και όχι το άτομο που έχετε απέναντί σας.

5 Αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας: Αμφιβάλλετε συνεχώς για το αν αξίζετε την αγάπη και την προσοχή, και νιώθετε έλλειψη ισορροπίας και εξουθένωση. Είναι μεγάλη απώλεια ενέργειας να νιώθει κανείς συνεχώς ότι δεν είναι κατάλληλος για τον άλλον.

6 Ανέχεστε κακή συμπεριφορά: Επιτρέπετε συμπεριφορές που δεν θα ανεχόσασταν από άλλους ανθρώπους στη ζωή σας. Για παράδειγμα, μπορεί να εξαφανιστεί για μέρες και να επιστρέψει ξαφνικά και εσείς να κάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα για να μην τον κάνετε να χαθεί ξανά.

7 Το μόνιμο άγχος σας είναι να ικανοποιείτε: Σας απασχολεί περισσότερο πώς θα τον ικανοποιήσετε, ενώ αφήνετε σε δεύτερο πλάνο τις δικές σας ανάγκες και τα θέλω. Και παρά τις προσπάθειές σας, ακούτε από πάνω και κριτική.

8 Το ένα δράμα μετά το άλλο: τα δάκρυα και οι τσακωμοί έχουν γίνει η κόλλα της σχέσης και ακολουθούνται συνήθως από σεξ. Ωστόσο, δεν μένει ενέργεια για τίποτε άλλο.

Η «θεραπεία»

Για να επανέλθει η ισορροπία στον προσωπικό σας άξονα, θα πρέπει να θέσετε όρια και να αποκτήσετε πάλι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει και αυτά που θέλετε να κάνετε για τον εαυτό σας. «Ενα όριο μπορεί να είναι ότι θα πηγαίνετε πάντα για γιόγκα ή έξω με τους φίλους σας τις Πέμπτες, ακόμα και αν προσπαθήσει να σας πείσει να αλλάξετε πρόγραμμα επειδή εκείνο θα είναι το βράδυ που θα θέλει να σας δει» λέει χαρακτηριστικά η Zelli, η οποία προσθέτει ότι αν κάποιος νιώθει ότι δεν μπορεί να βρει την ισορροπία του μόνος του, καλό είναι να απευθυνθεί σε ειδικό.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...