Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Από σπίτι σε σπίτι για τη Novartis

❱❱ Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών λειτουργών στενοί συνεργάτες και σύμβουλοι πρώην υπουργώνΜε μπαράζ εφόδων σε σπίτια και γραφεία προσώπων που, σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, διαδραμάτισαν ρόλο στη διακίνηση «μαύρου» χρήματος ή φέρεται ότι ήταν οι αποδέκτες του, προχωρούν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, επιχειρώντας να φτάσουν στην «καρδιά» της υπόθεσης Novartis. 

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί φέρεται ότι έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους, μεταξύ άλλων, συνεργάτες αλλά και συμβούλους πρώην υπουργών, υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων, διοικητές οργανισμών, αλλά και μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έρευνα που πραγματοποιήθηκε -σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο- στο σπίτι και το γραφείο όπου εργάζεται σήμερα πρώην συνεργάτιδα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη. Οι αρμόδιες Αρχές δίνουν αγώνα για να αποκωδικοποιήσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, αναμένοντας παράλληλα να αποδώσουν καρπούς τα ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» των φερόμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Πρόκειται για μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία, ωστόσο, εμφανίζονται στις μαρτυρικές καταθέσεις, λόγω της κομβικής θέσης τους στα κέντρα αποφάσεων και εξουσίας, να έλαβαν «δώρα» από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρίας ή να διευκόλυναν τη διαδρομή της «μίζας». Ενδεχόμενη αποκάλυψη της διαδρομής του μαύρου χρήματος θα ανάψει το πράσινο φως για την άσκηση ποινικής δίωξης και για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, το οποίο θα έβαζε την υπόθεση σε άλλη βάση.

Η πολυεπίπεδη εισαγγελική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται και στους γιατρούς που, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζονται να συμμετείχαν σε ένα άτυπο πανίσχυρο δίκτυο, το οποίο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της εταιρίας με το αζημίωτο.
Ακόμη ένα κεφάλαιο που θεωρείται καθοριστικό για τη συνέχιση της έρευνας αφορά τα ευρήματα, τα οποία σχετίζονται με τις αποκαλούμενες «εταιρίες-οχήματα», που περιγράφονται στη δικογραφία ως τα «πλυντήρια» του μαύρου χρήματος το οποίο έφτανε στους αξιωματούχους.

10 εταιρίες

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες αναφέρονται σε τουλάχιστον 10 εταιρίες, οι οποίες εμφανίζονται να εμπλέκονται στο γαϊτανάκι της «μίζας» προσφέροντας δήθεν υπηρεσίες και κόβοντας τιμολόγια με ποσά που επιστρέφονταν στον κατηγορούμενο πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, ο οποίος στη συνέχεια φέρεται ότι έκανε τις «ύποπτες» πληρωμές.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....