Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Στο έλεος «ποντικών» τα θέατρα

❱❱ Σπείρα κλεφτών αρπάζει από μετρητά μέχρι τεχνολογικό εξοπλισμόΚραυγή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες γνωστών αθηναϊκών θεάτρων, που έπεσαν θύματα… επιδημίας κλοπών, η οποία «σαρώνει» το τελευταίο διάστημα τα καλλιτεχνικά στέκια στο κέντρο της πόλης.

Συνολικά 12 θεατρικές σκηνές και ένας μουσικός χώρος έχουν «χτυπηθεί» τον τελευταίο μήνα από σπείρα ληστών, οι οποίοι εισβάλλουν στους πολιτιστικούς χώρους τις πρώτες πρωινές ώρες και φεύγουν ανενόχλητοι από αυτούς, έχοντας αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά, αλλά και τον πανάκριβο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Vault, Eliart, Olvio, 104, Σύγχρονο, Σημείο, «Αθηνά», Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού, Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Αβατον, Θέατρο ΠΚ και εσχάτως η μουσική σκηνή Μυθωδία είναι μέχρι στιγμής τα «θύματα» των «ποντικών», με τη θεατρική Αθήνα να πληροφορείται… παγωμένη τα νέα. Πλέον, όπως μας ενημερώνουν οι ιδιοκτήτες των θεάτρων, «οχυρώνουν» την περιουσία τους με συστήματα προστασίας, μια και κανένα από αυτά δεν διέθετε συναγερμούς ή κάμερες.

«Πήραν τα πάντα»

«Στο Vault μπήκαν το περασμένο Σάββατο» μας λέει ο διευθυντής του θεάτρου Δημήτρης Καρατζιάς. «Μας πήραν ό,τι υπήρχε στο ταμείο εκείνο το βράδυ και κάποια tablets. Θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα. Πάρτε για παράδειγμα αυτό που συνέβη στη Μυθωδία, που βρίσκεται 100 μέτρα από εμάς, από την οποία πήραν τα πάντα. Η ζημιά εκεί είναι ανυπολόγιστη». Κάποιοι από αυτούς τους χώρους, όπως το Σημείο, αλλά και το Αβατον, δέχθηκαν δύο φορές ληστρική επίθεση.

esr 1402 017 cmyk

Γκάζι, Βοτανικός, Νέος Κόσμος, αλλά και Εξάρχεια είναι οι θεατρικές «πιάτσες» που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις επιθέσεις του τελευταίου μήνα. Μάλιστα, από το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, το οποίο βρίσκεται στα Εξάρχεια, οι κλέφτες αποχώρησαν με το χρηματοκιβώτιο -που περιείχε περίπου 3.500 ευρώ- αγκαλιά! Με λεία φωτογραφικές μηχανές αξίας χιλιάδων ευρώ, αλλά και περίπου 500 ευρώ έφυγαν από το Θέατρο ΠΚ οι κλέφτες στις 2 Φεβρουαρίου.

Ο διευθυντής του θεάτρου, το οποίο βρίσκεται στον Νέο Κόσμο, Παύλος Κουρτίδης περιγράφει την «εισβολή» σαν βιασμό, ενώ, όπως είπε, αμέσως μετά την επίθεση προχώρησε και εκείνος στην ιδιαίτερα δαπανηρή διαδικασία εγκατάστασης συναγερμού.

«Τρύπωσαν ουσιαστικά από μια χαραμάδα» μας λέει χαρακτηριστικά. «Οταν είδα το σημείο από όπου μπήκαν, δεν μπορούσα να το πιστέψω: ήταν πολύ μικρό. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν μπόρεσαν να πάρουν πολλά, αφού δεν ήταν εύκολο να τα κουβαλήσουν. Οι κονσόλες τη γλίτωσαν. Πήραν όμως επαγγελματικές μηχανές αξίας χιλιάδων ευρώ μαζί με το τρίποδο, κάτι χρήματα, ένα σιδερένιο ρόπαλο που είχα φέρει ενθύμιο από την Αμερική, αλλά και ένα ζευγάρι παπούτσια. Ολοι είμαστε τρομερά θορυβημένοι».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...