Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κλεφτρόνια και πρεζάκια στο Ολυμπιακό Χωριό

❱❱ Ξέφραγο αμπέλι ο οικισμός λόγω μπαταχτσήδων που δεν πληρώνουν μερίδιο για τις κοινόχρηστες δαπάνεςΣτο έλεος βανδάλων και κακοποιών βρίσκεται το Ολυμπιακό Χωριό, εξαιτίας της άρνησης κάποιων… μπαταχτσήδων να καταβάλουν το μερίδιό τους στις κοινόχρηστες δαπάνες των εγκαταστάσεων! 

Οπως καταγγέλλουν μάλιστα οι κάτοικοι του οικισμού, τα τελευταία χρόνια η κατάσταση με τους κακοπληρωτές δικαιούχους έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να στραφούν με αγωγή εναντίον του ΟΑΕΔ, που είναι και ο νόμιμος ιδιοκτήτης των ακινήτων, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το 2004!

Είναι αποκαρδιωτική η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο τεράστιος οικισμός με τις 2.292 πρότυπες κατοικίες, οι οποίες κατασκευάστηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνέχεια κληρώθηκαν σε οικογένειες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις αίτησης. Χορταριασμένα πάρκα, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί ακόμα και οι σχάρες από τα φρεάτια, τοίχοι βαμμένοι με γκράφιτι και βανδαλισμοί σε ολυμπιακά μνημεία συνθέτουν το σκηνικό μιας γειτονιάς που ξεκίνησε ως το ιδανικό μέρος για να ζει κανείς, αλλά με τον καιρό μετατράπηκε σε αφιλόξενο τόπο.

Ανενόχλητοι

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι έχουν να διαχειριστούν το γεγονός ότι ο οικισμός τους έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, όπου ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλωνίζουν ανενόχλητοι κακοποιοί αλλά και χρήστες ναρκωτικών! Σύμφωνα με τους κατοίκους, από τις κυριότερες αιτίες για την εγκατάλειψη του Ολυμπιακού Χωριού είναι η άρνηση ορισμένων δικαιούχων να πληρώσουν το μερίδιό τους για τις κοινόχρηστες δαπάνες. Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει ένας διαχειριστής πολυκατοικίας στην αγωγή του, η οποία συζητήθηκε πριν από λίγες μέρες ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αχαρνών. «Μερικοί διαμένοντες – δικαιούχοι αρνούνται εδώ και χρόνια να καταβάλουν τις αναλογούσες κοινόχρηστες δαπάνες τους, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε εμάς τους υπολοίπους» τονίζει, φέρνοντας ως παράδειγμα ιδιοκτήτη διαμερίσματος, ο οποίος έχει να δώσει χρήματα από τον Απρίλιο του 2012!

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τον άνθρωπο που κατέθεσε την αγωγή, είχε ως αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να είναι αδύνατη η πρόσληψη ανθρώπων για τη συντήρηση του ασανσέρ, την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων ή τη φύλαξη των εγκαταστάσεων. Το κλίμα στο Ολυμπιακό Χωριό είναι… πολεμικό και δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι έχουν πιαστεί στα χέρια! Αφού είδαν και απόειδαν με τους κακοπληρωτές, οι κάτοικοι αποφάσισαν να στραφούν στους ιδιοκτήτες των κτιρίων για να εισπράξουν τα φέσια. Ομως, συνάντησαν και πάλι αδιαφορία, καθώς το τοπίο όσον αφορά τη διαχείριση του ακινήτου είναι κάπως θολό.

Σύμφωνα με τον Προσωρινό Κανονισμό Ολυμπιακού Χωριού, χρέη προσωρινού διαχειριστή έως τα τέλη του 2006 εκτελούσε η εταιρία Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε., με περιθώριο παράτασης της προσωρινής διαχείρισης. Ωστόσο, η εταιρία τέθηκε υπό εκκαθάριση το 2010. Εκτοτε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας δεν έχει μεριμνήσει για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, που περιλαμβάνουν τη σύγκληση γενικής συνέλευσης ή τον διορισμό διαχειριστή. Στη συνέχεια, με πράξη υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ορίστηκε καθολικός διάδοχος ο ΟΑΕΔ. Ομως, ούτε οι υπεύθυνοι του οργανισμού έχουν κάνει το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι έχουν ζητήσει επανειλημμένως να γίνει καταβολή των κοινοχρήστων. Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί είναι πως δύο οικογένειες βρίσκονται εδώ και καιρό στα μαχαίρια, καθώς και οι δύο έχουν παραχωρητήριο για το ίδιο διαμέρισμα!

«Η κωλυσιεργία των δημόσιων οργανισμών έχει ως συνέπεια την ερήμωση και την απαξίωση της κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι δικαιούχοι, αναμένοντας από το 2005 τα οριστικά παραχωρητήρια που θα τους καταστήσουν κυρίους των σπιτιών τους, αναγκάζονται να πληρώνουν ως και ΕΝΦΙΑ για κάτι που δεν ξέρουν πότε και εάν θα γίνει δικό τους! Οι εντολείς μου, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης ενός ανθρώπινου περιβάλλοντος διαβίωσης, αξιώνουν την καταβολή των απλήρωτων κοινοχρήστων, προσδοκώντας την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων» δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος των εναγόντων Αριστείδης Καραμπασιάδης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....