Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

«Είμαι κατάπληκτος με τη νέα “βόμβα”»

❱❱ Σοκαρισμένος ο πατέρας της Μελίνας από την αποκάλυψη για πόρισμα το οποίο κρύβει ένα «βαρύ» όνομα Από την
Εύα Παπαδάτου

Η συζήτηση για την υπόθεση της Novartis επανέφερε -διά στόματος Αδωνη Γεωργιάδη- στην επικαιρότητα το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών για τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας Παρασκάκη από το Λασίθι τον Δεκέμβριο του 2015 ύστερα από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια, που ακόμη αναμένεται.

Την Τετάρτη στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και στη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, για την οποία είπε πως «κρατά στα συρτάρια της» το πόρισμα για τον θάνατο του άτυχου κοριτσιού κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην οποία συμμετείχε συγγενής του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Απάντηση Παπασπύρου

Χθες, η κυρία Παπασπύρου σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε, μεταξύ άλλων: «Από ενημέρωση που είχαμε από τον γενικό επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ σχετικά με τη διενέργεια έρευνας για τον θάνατο της τετράχρονης στο Γ.Ν. Ηρακλείου προκύπτει ότι: α) Δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον ΓΕΔΔ τις επόμενες ημέρες και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων και β) σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από οποιονδήποτε για τη διεκπεραίωση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης».

Σκληρή ήταν και η δήλωση της υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένης Γιακουμάκη, που αναφέρθηκε στο θέμα ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνάντησης για την επέκταση του Βενιζέλειου, δείχνοντας μάλιστα ενοχλημένη: «Το θέμα τέθηκε στη Βουλή άκομψα με έναν τρόπο πολιτικής αλητείας, σε μια διαδικασία εντελώς άσχετη με το θέμα συζήτησης. (…) Η διαδικασία γίνεται με τον πλέον νόμιμο τρόπο και με τον πλέον νόμιμο τρόπο θα ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα της διαδικασίας» είπε.

Στο φώς η αλήθεια

Στο μεταξύ, ο τραγικός πατέρας της Μελίνας, Μάνος Παρασκάκης, χαρακτήρισε ως «νέα βόμβα» για την οικογένειά του την αποκάλυψη -που πληροφορήθηκε μέσω της τηλεόρασης- ότι έχει εκδοθεί πόρισμα αλλά κρύβεται στα συρτάρια, ίσως γιατί κρύβει ένα «βαρύ» όνομα: «Είμαι κατάπληκτος, με τη νέα “βόμβα” που έσκασε. Τι άλλο να πω πια;» δηλώνει.

Οπως φαίνεται, η οικογένεια είναι αποφασισμένη να έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Γεωργιάδη και να ζητήσει τον φάκελο που αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τον άδικο χαμό της μικρούλας.

Η Μελίνα «έσβησε» στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, ύστερα από μια απλή επέμβαση για κρεατάκια στη μύτη. Στην υπόθεση εμπλεκόταν και η αναισθησιολόγος του χειρουργείου και ξαδέρφη του κ. Πολάκη, αλλά τελικά αθωώθηκε.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...