Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς...

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Μέγα θαύμα! Δάκρυσε εικόνα της Παναγίας

❱❱ Μόλις έγινε γνωστό το θαύμα, πιστοί πηγαίνουν στη Μονή του Αγίου Νικολάου στην Ανδρο για να προσκυνήσουν την εικόναΑπό τον
Νίκο Νικόλιζα

Στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στην Ανδρο συρρέουν εκατοντάδες πιστοί γεμάτοι δέος, μόλις μαθεύτηκε ότι από τα μάτια της Παναγίας στην εικόνα τρέχουν δάκρυα! Το ανεξήγητο φαινόμενο, που αγγίζει τα όρια του θαύματος, κατέγραψε με το κινητό του ένας πιστός και ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.

Η «Espresso» φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το οπτικό υλικό του Χρυσοβαλάντη- Δημήτρη Αχλάδη, που δέχτηκε εκατοντάδες μηνύματα κάτω από το συγκεκριμένο post, το οποίο έχει προβληθεί χιλιάδες φορές από τις 15 Φεβρουαρίου που αναρτήθηκε έως σήμερα.

Ο Χρυσοβαλάντης ήταν ένας από τους εκατοντάδες πιστούς που βρίσκονταν στην εκκλησία και απαθανάτισε συγκλονισμένος με το κινητό του τη ροή των δακρύων από τη -ζωγραφιστή πάνω σε τοίχο- εικόνα της Παναγίας, η οποία φέρει γυαλί μπροστά και δεν επιδέχεται καμιά ανθρώπινη παρέμβαση.

gfdgdf

«Η Πάντων Ελπίς» να δακρύζει με εμφανή τα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια. Αν δεν είναι αυτό σημάδι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ τότε τι είναι; Τα δάκρυα της Παναγίας μας τρέχουν από τα μάτια της προφανώς για εμάς τους αμαρτωλούς. Κι επειδή ήμασταν πολλοί παρόντες, τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να το αμφισβητήσω. Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ανδρος μετά την Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Παρθενίου» αναφέρει στο post σχετικά με τη μαρτυρία του.

Από τη στιγμή που ανέβηκε το υλικό με το θαύμα των δακρύων από την εικόνα της Παναγίας, το κυκλαδίτικο νησί πλημμύρισε από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι σπεύδουν στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου για να προσευχηθούν. Μάλιστα, αρκετοί από όσους μένουν στην Ανδρο γράφουν κάτω από την ανάρτηση ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δακρύζει η συγκεκριμένη εικόνα. «Και δακρύζει μόνο όταν συμβαίνει κάτι κακό…» αναφέρει ένας από τους πιστούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μετέφερε άνθρωπος που μένει στην ιερά μονή και γνωρίζει για το θαύμα των δακρύων από την εικόνα της Παναγίας, μετά τον τεράστιο θόρυβο που έχει προκαλέσει η ανάρτηση και τις εκατοντάδες κοινοποιήσεις που την ακολούθησαν, η ηγεσία της μονής προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους!

Σύμφωνα με την παράδοση, το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1540 στην Ανδρο στη μνήμη του αγίου Νικολάου και εκεί φυλάσσονται πολλά ιερά κειμήλια διαφόρων εποχών και λείψανα αγίων. Με μακρόχρονη ιστορική παρουσία και έντονη συμμετοχή στα θρησκευτικά και τα εθνικά δρώμενα της πατρίδας, ακόμη και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, η μονή υπήρξε θεματοφύλακας πνευματικών κειμηλίων, που την καθιστούν σημείο αναφοράς μεταξύ των μοναστικών κέντρων της Ελλάδος.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...