Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Το πρώτο μήνυμα της Δούκισσας Νομικού μετά την αποχώρηση από τον ΑΝΤ1

Μετά την ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για την αποχώρηση της...

Τέλος η Δούκισσα Νομικού από το «Πρωινό» – Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1

Έπεσε αυλαία στη συνεργασία της Δούκισσας Νομικού με τον...

Η αποκάλυψη του Αλέξη Παππά για την προσωπική του ζωή

Ο Αλέξης Παππάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Super» Κατερίνα...

Και δεύτερη πρώην παίκτρια του Survivor θύμα εκβιασμού με ροζ βίντεο

Αλλη μία πρώην παίκτρια του «Survivor» -η 2η μέσα...

«Βόμβα» από τον πρόεδρο της έδρας στον δικαστικό εμφύλιο της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη

❱❱ Πόλεμος 5(!) αστέρων με φόντο το «Cape Sounio» • Βόμβα από τον πρόεδρο της έδρας στον δικαστικό εμφύλιο της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη!
❱❱ «Υπήρξε προσπάθεια προσέγγισής μου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα αναφέρω από ποια πλευρά • Καταγγελίες για εικονικές συγχωνεύσεις και για επενδυτή-αχυράνθρωπο στη μεταβίβαση του ξενοδοχείου Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Στα… χαρακώματα της Ευελπίδων συνεχίστηκε χθες ο εμφύλιος της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη με μήλον της Εριδος, αυτή τη φορά, το πεντάστερο ξενοδοχείο «Cape Sounio», ένα από τα δεκάδες που αριθμεί ο όμιλος.

Η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν σε βάρος του πατέρα τους Νίκου η Τίνα και ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης μαζί με τη μητέρα τους Παρθενόπη (Πόπη) Φραγκούλη στο Μονομελές Πρωτοδικείο koromila vila 2τα είχε όλα! Από τις καταγγελίες για εικονικές συγχωνεύσεις, για επενδυτή από τον Παναμά και τη βίλα της… Ρούλας Κορομηλά (!) στη Μύκονο ως την καταγγελία-«βόμβα» του προέδρου του δικαστηρίου για προσπάθεια επηρεασμού του, που στιγμάτισε τη διαδικασία!

Τα δύο παιδιά και η επί 43 χρόνια σύζυγος του Νίκου Δασκαλαντωνάκη είχαν καταθέσει στις 7 Φεβρουαρίου την υπ΄ αριθμόν 11884/2018 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του, επιδιώκοντας να «παγώσουν» τη μεταβίβαση του ξενοδοχείου σε επενδυτή-αχυράνθρωπο, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, που έγινε εν αγνοία τους με στόχο να απολέσουν ακόμη ένα περιουσιακό στοιχείο! Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι στόχος του πατέρα τους είναι να… αποψιλώσει την περιουσία τους προκαλώντας τους ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ και ότι πίσω από την εταιρία του «επενδυτή» κρύβεται ο… ίδιος!

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με εικονικές συγχωνεύσεις, με παρένθετα πρόσωπα και αχυρανθρώπους, με στόχο οι εντολείς μου να χάσουν το ξενοδοχείο!» τόνισε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της Πόπης Φραγκούλη και του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να μη δημοσιευτούν από το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του ομίλου που ενέκριναν τη μεταβίβαση του ξενοδοχείου.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Με μία λαβή 8χρονος ξάπλωσε στη μέση του δρόμου νεαρό που πήγε να τον ληστέψει

Η βίλα της Κορομηλά

«Ποιος είναι αυτός ο Ελληνας επενδυτής από τον Παναμά που αγοράζει το «Cape Sounio»; O Αντώνης Τάκης από τον Παναμά, που αγόρασε μια βίλα της Κορομηλά στη Μύκονο; Είναι αχυράνθρωπος ο επενδυτής σας! Εχει κεφάλαιο μικρότερο από το δικό μου!» πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δικηγόρους του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, οι οποίοι από την πλευρά τους αντέκρουσαν τα επιχειρήματα των εναγόντων και χαρακτήρισαν ψευδή τον ισχυρισμό ότι πίσω από την εταιρία του επενδυτή βρίσκεται ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

Αίσθηση στην αίθουσα του δικαστηρίου προκάλεσε ωστόσο η από έδρας αναφορά περί απόπειρας επηρεασμού της δικαστικής κρίσης!

Συγκεκριμένα, την ώρα που εξεταζόταν μάρτυρας από την πλευρά των παιδιών και της συζύγου του Νίκου Δασκαλαντωνάκη ο πρόεδρος του δικαστηρίου Διονύσιος Γιαννούλης είπε: «Υπήρξε προσπάθεια προσέγγισής μου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα αναφέρω από ποια πλευρά. Αισθάνομαι ιδιαίτερα άβολα στα 42 μου χρόνια, μετά 14 έτη στο δικαστικό σώμα, να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά είμαι εδώ γιατί θέλω να δικάσω αυτή την υπόθεση. Και θα τη δικάσω όπως πρέπει να δικαστεί! Η έδρα είναι προσβεβλημένη, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να στερήσει από τους διαδίκους τον φυσικό δικαστή» τόνισε προς τις δύο πλευρές ο δικαστής. Μάλιστα, παρενέβη αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αίτησης νουθετώντας τους συνηγόρους των διαδίκων και καθιστώντας σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «η έδρα δεν ενδιαφέρεται για τις εντυπώσεις». Αλλά και όταν ένας εκ των συνηγόρων μίλησε χαμηλόφωνα προς την έδρα, ο δικαστής με όχημα το χιούμορ έστειλε ακόμη ένα μήνυμα.

«Αφενός λόγω ηλικίας η ακοή μου δεν είναι τόσο καλή και αφετέρου για την τήρηση της αρχής της δημοσιότητας της δίκης, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, παρακαλώ να θέσετε το αίτημά σας δυνατά για να σας ακούνε όλοι!» είπε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Εξώδικη δήλωση από την Αγάπη Κόρμπε

Η ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ.. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΟΣ!

«Υπάρχει ο κίνδυνος καταστροφής για τους πραγματικούς μετόχους! Η Τίνα, ο Γιάννης και η Πόπη θα χάσουν μια επιχείρηση που έχει αξία 70.000.000 ευρώ» κατέθεσε στο δικαστήριο πρώην εργαζόμενη του ομίλου, όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί εάν δημοσιοποιηθεί από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο η μεταβίβαση του ξενοδοχείου. Μάλιστα η μάρτυρας επέμεινε ότι πίσω από τις εταιρίες Αδριατική και East Coast, στις οποίες θα περάσει το «Cape Sounio», βρίσκεται ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

«Ο πατέρας Δασκαλαντωνάκης προσπαθεί να πάρει τις εταιρείες και να τις κάνει κουφάρια για να μην μείνει τίποτα στα παιδιά του! Είναι αστείο να λέμε για επενδυτή ή για οποιονδήποτε άλλο. Πίσω από όλα είναι ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης» τόνισε η μάρτυρας και εξήγησε: «Οι δυο εταιρίες Αδριατική και East Coast έχουν μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ και οι διοικήσεις τους είναι πρώην υπάλληλοι της Grecotel, δηλαδή υπάλληλοι του Δασκαλαντωνάκη! Τους ξέρω προσωπικά! Μεταξύ αυτών, μία σερβιτόρα της Grecotel και ο σύζυγος της γραμματέως της Μαρί Δασκαλαντωνάκη (σ.σ.: η μόνη από τα τρία παιδιά που έχει ταχθεί με την πλευρά του πατέρα)! Τι γνώσεις έχει μια σερβιτόρα για να διοικήσει το ξενοδοχείο;»

Η μάρτυρας, που έχει οικονομικές σπουδές, υποστήριξε ακόμα ότι το «Cape Sounio» δεν αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα και συνεπώς δεν συνέτρεχε λόγος μεταβίβασης.

«Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι το ξενοδοχείο είχε οικονομικό πρόβλημα. Εχω δει τους ισολογισμούς της εταιρίας. Λειτουργικά είναι απολύτως κερδοφόρα, αν αφαιρέσεις αποσβέσεις 2.000.000 τον χρόνο και τους τόκους που πάνε στο δάνειο» ανέφερε. Απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου της πλευράς του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, που ανέφερε ότι η εταιρία δεν εμφανίζει κέρδη στους ισολογισμούς, η μάρτυρας είπε: «Η αποτίμηση βγαίνει με βάση το λειτουργικό κέρδος. Και έχει κέρδη. Αν θέλετε να βγάλω από την τσάντα μου τους ισολογισμούς, να κάνουμε μαζί τις πράξεις»!

Δημοφιλείς ειδήσεις  Με μία λαβή 8χρονος ξάπλωσε στη μέση του δρόμου νεαρό που πήγε να τον ληστέψει

Τα ασφαλιστικά μέτρα

Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα. Ως τότε το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής των εναγομένων, «παγώνοντας» τη δημοσιοποίηση από το ΓΕΜΗ των αποφάσεων που ενέκριναν τις επίμαχες μεταβιβάσεις. Να θυμίσουμε ότι ο ενδοοικογενειακός «εμφύλιος» ξεκίνησε το 2010 όταν, με αφορμή διαφωνίες που είχαν προκύψει για την αναδιάρθρωση του δανεισμού του ομίλου, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητούσε να απαγορευτεί στη σύζυγό του Πόπη και στα δύο από τα τρία παιδιά τους Γιάννη και Τίνα να συμμετέχουν και να ψηφίζουν στις γενικές συνελεύσεις των εταιριών του ομίλου.

Τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο, ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση, η οποία αναγνώριζε ως πραγματικούς μετόχους των εταιριών του ομίλου Δασκαλαντωνάκη τη σύζυγο και τα δύο παιδιά, Τίνα και Γιάννη.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νυχτοπερπάτησε με σέξι εμφάνιση η τραγουδίστρια και τράβηξε πάνω της τα φλας

Πέρα από δυναμική γυναίκα και ταλαντούχα τραγουδίστρια είναι και...

Ξέσπασε η Ελένη Κοκκίδου: «Έχω ήδη κινηθεί νομικά»

Η Ελένη Κοκκίδου μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό μας» μίλησε...

Ο εξώγαμος γιος του Καρόλου και της Καμίλα θέλει να συναντήσει τον πρίγκιπα Χάρι

Πυρηνική έκρηξη στα θεμέλια της βρετανικής μοναρχίας μπορεί να...

Δείτε πώς είναι σήμερα η Μαρία Σόκαλη: «Η Τζένη Καρέζη με σνόμπαρε»

Η Μαρία Σόκαλη έγινε γνωστή μέσα από τη ταινία...

Πένθος για τον Κώστα Μαρτάκη

Δύσκολες ώρες περνάει ο Κώστας Μαρτάκης καθώς έχασε αγαπημένο...

Η κορόνα που διάλεξε ο Κάρολος και η «βέρα της Αγγλίας»

Μετά την ταφή της βασίλισσας Ελισάβετ ανοίγει ο δρόμος...

Πάνος Αργιανίδης: Αυτός ήταν ο λόγος που τον έκανε να θέλει να αυτοκτονήσει

Παρόλο που έχουν περάσει πέντε χρόνια από τη συμμετοχή...

Η κυρία της φωτογραφίας έκανε έξοδο με τον γιο της, γνωστό σεφ

Βραδινή έξοδο στο θέατρο έκανε ο γνωστός σεφ με...

Νατάσα Εξηνταβελώνη: Η αντίδρασή της όταν ρωτήθηκε αν φιλάει ωραία ο Πανταζάρας

Η Νατάσα Εξηνταβελώνη παραχώρησε μια πολύ όμορφη συνέντευξη στην...

«Παγιδευμένοι» spoiler: Αυτός είναι ο δολοφόνος της Μυρτώς

Οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν με κομμένη ανάσα τις εξελίξεις της...

Ελληνίδα πρωταγωνίστρια μας «συστήνει» τον γιο της ανήμερα των 21ων γενεθλίων του

Η γνωστή ηθοποιός είναι περήφανη μανούλα και σήμερα γιορτάζει...

Ο βασιλιάς Κάρολος άρχισε τις περικοπές στο προσωπικό

Ραβασάκια με απολύσεις στέλνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο...