Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025

Παράταση για έναν μήνα στις εμφανίσεις Πανταζή – Κοκκίνου!

Το εκρηκτικό σχήμα του Λευτέρη Πανταζή με την Ελλη...

Η Αλιφέρη επιστρέφει στο θέατρο έπειτα από έντεκα χρόνια απουσίας

Ολική επαναφορά για τη Μαρία Αλιφέρη στη μικρή οθόνη...

Πώς θα επανέλθετε μετά τις ατασθαλίες των εορτών

Οι γιορτές αργά αλλά σταθερά φτάνουν στο τέλος κι...

Ο Μάνος το έχει «δίπορτο» και έχει χάσει την… μπάλα

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά να ευχηθώ, Σούζη. Για μένα...

Μύθος (!) το «σημείο G»

❱❱ Επιστήμονες δεν εντόπισαν την περιοχή του κόλπου που, αν ερεθιστεί, προσφέρει super οργασμούςΓια χρόνια οι εραστές το αναζητούσαν εναγωνίως στο κρεβάτι και οι γυναίκες διαμαρτύρονταν ότι οι παρτενέρ τους δεν ήταν ικανοί να το εντοπίσουν για να τους προσφέρουν την απόλυτη ερωτική απόλαυση. Τώρα το περιβόητο «σημείο G» αποδεικνύεται μύθος, καθώς έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία απέδειξε ότι δεν υπάρχει.

Η διαμάχη για την ύπαρξη του σημείου G κρατά από το μακρινό 1950, όταν ο Γερμανός γυναικολόγος Ερνστ Γκρέφενμπεργκ υποστήριξε ότι στον γυναικείο κόλπο υπάρχει ένα σημείο με διαστάσεις 2×1,5 εκατοστά, στο οποίο καταλήγουν πολλές νευρικές απολήξεις, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο όταν ερεθίζεται διά της αφής. Το σημείο, που πήρε επίσημα το όνομα «σημείο G» το 1981 από το πρώτο γράμμα του επιθέτου του γυναικολόγου, έγινε αφορμή να δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι, αν ερεθιστεί καταλλήλως, προκαλεί πολύ έντονο οργασμό στις γυναίκες. Οι ερευνητές ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφεραν να βρουν την απόδειξη της ύπαρξής του.

Ερευνητές του Austin Hospital της Μελβούρνης με επικεφαλής τον δρα Νέιθαν Χογκ, όπως αναφέρει η «Mirror», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σημείο G είναι ένας μύθος. Μελετώντας 13 γυναίκες ηλικίας 32 έως 97 ετών δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το ανατομικό σημείο του κόλπου που να αντιστοιχεί στην περιγραφή του Γκρέφενμπεργκ. Δεν ανακάλυψαν κανέναν ξεχωριστό σχηματισμό, εκτός από τα τοιχώματα του κόλπου καθώς και την ουρήθρα. Ο Χογκ πιστεύει ότι οι γυναίκες νιώθουν «μια αίσθηση ευχαρίστησης» όταν ερεθίζεται η περιοχή που περιέγραψε ο Γκρέφενμπεργκ, διότι βρίσκεται κοντά στην κλειτορίδα. «Το βασικό εύρημά μας είναι ότι δεν υπάρχει το σημείο G σαν ανατομική δομή» τόνισε ο Χογκ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσίπρας family για σκι στο «Ασπεν της Ευρώπης»

Το Κίτσμπουελ, το διάσημο ski resort της Αυστρίας, μπορεί...

Πού «τσάκωσε» η «Espresso» τους Λαζόπουλο – Γεωργούλη

Μια σπάνια κοινή έξοδο έκαναν ο Αλέξης Γεωργούλης και...

Στο σφυρί το σπίτι του Μάκη Χριστοδουλόπουλου στην Κηφισιά

Δεν μπήκε με το… δεξί το νέο έτος για...

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για νεαρή εξαιτίας του Αφρικανού εραστή της

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της δεν είχε δει μια...

Αποκαλύπτονται σιγά σιγά τα… καμώματα του καθηγητή που ασέλγησε στη 14χρονη στον Αλιμο

Ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα γονέων, αλλά και μαθητών...

Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον ήταν βουτηγμένη στην ηρωίνη

Πρώτη φορά η κόρη του Μάικλ Τζάκσον, Πάρις αποκάλυψε...