Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ζητά 350.000 €!

❱❱ Ο ειδικός φρουρός που επέζησε από την επιχείρηση στα Ζωνιανά το 2007 στράφηκε κατά του ΔημοσίουΣχεδόν έντεκα χρόνια μετά την αιματοβαμμένη επιχείρηση της 5ης Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του Στάθη Λαζαρίδη (έφυγε από τη ζωή έπειτα από οκτώ χρόνια άνισης μάχης), ένας από τους ειδικούς φρουρούς που επέζησαν από τον καταιγισμό πυρών εξακολουθεί να ζει με τις εφιαλτικές αναμνήσεις, αλλά και με τα θραύσματα του μεταλλικού βλήματος που τον έπληξε στο χέρι!

Η αγωγή που κατέθεσε ο ειδικός φρουρός Θ.Γ., με την οποία στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, επρόκειτο να συζητηθεί πριν από μερικές ημέρες ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας. Ομως, η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός φρουρός, που δεν έχει συνέλθει πλήρως από τον πυροβολισμό που δέχθηκε, ζητά αποζημίωση 350.000 ευρώ για τον τραυματισμό και την ηθική βλάβη που υπέστη.

Οπως αναφέρει ο Θ.Γ., το βράδυ πριν από την επιχείρηση τον ενημέρωσε ένας συνάδελφός του ότι δεν θα ίσχυε το ρεπό που είχε την επόμενη ημέρα, καθώς έπρεπε να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του. Πράγματι, στις 10 το πρωί της 5ης Νοεμβρίου 2007 εμφανίστηκε με πλήρη εξοπλισμό στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και επιβιβάστηκε στα υπηρεσιακά οχήματα μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, χωρίς να γνωρίζει ως εκείνη την ώρα πού πήγαιναν. Γύρω στις 10.25 πήραν εντολή από τον διοικητή τους να συγκεντρωθούν για νεότερη ενημέρωση και τότε τους ανακοινώθηκε ότι θα έπαιρναν μέρος σε έρευνα σπιτιού στα Ζωνιανά. Στο άκουσμα των νέων, σύμφωνα με τον ίδιο, επικράτησε αναστάτωση.

«Οι παλαιότεροι συνάδελφοί μας ταράχτηκαν λέγοντας ότι στο συγκεκριμένο χωριό δεν έχει γίνει τέτοιου είδους αστυνομική επιχείρηση εδώ και 20-25 χρόνια και πως αυτό ενέχει πολλούς κινδύνους» αναφέρει στην αγωγή του ο αστυνομικός, προσθέτοντας ότι, αφού τους καθησύχασε ο διοικητής τους, φόρεσαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους και συνέχισαν την πορεία τους.

Καταιγισμός πυρών

Ομως, λίγο πριν μπουν στα Ζωνιανά, είδαν ένα σκουρόχρωμο τζιπ να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τα σπίτια που βρίσκονται κάτω από το σπήλαιο και, αμέσως μετά, δέχθηκαν καταιγισμό πυρών! Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο Θ.Γ., η επόμενη κίνηση ήταν να ενημερώσουν μέσω ασυρμάτου ότι δέχονται πυρά, όμως πήραν εντολή να συνεχίσουν την πορεία τους! Το αποτέλεσμα ήταν, κάποια στιγμή, να σπάσει το αριστερό τζάμι πίσω από τη θέση του οδηγού όπου καθόταν.

«Ταυτόχρονα ένιωσα ένα τράνταγμα στο αριστερό χέρι και άρχισαν να βουίζουν τα αυτιά μου» αναφέρει ο ειδικός φρουρός, περιγράφοντας ότι όλοι μαζί οι επιβάτες του πίσω καθίσματος αγκαλιάστηκαν και, ταυτόχρονα, έσκυψαν για να προστατευτούν. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί, σηκώθηκαν και αντίκρισαν μια τρύπα στο μπροστινό τζάμι και τον οδηγό πεσμένο στα πλάγια. Εντρομοι άρχισαν τότε να τον ταρακουνούν, ώσπου συνήλθε και έφυγαν.

Εκείνη τη στιγμή, ο Θ.Γ. ένιωσε ένα κάψιμο στον ώμο και αντιλήφθηκε ότι αιμορραγούσε. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έφερε «τυφλό τραύμα εισόδου από βλήμα πυροβόλου όπλου». Ομως, το θραύσμα εξακολουθεί ως σήμερα να είναι σφηνωμένο στο χέρι του, καθώς οι γιατροί φοβούνται ότι, αν προσπαθήσουν να το αφαιρέσουν, μπορεί να προκληθούν μόνιμη βλάβη στο νεύρο και παράλυση του χεριού.

Οπως λέει ο Θ.Γ., ο οποίος επικαλείται στην αγωγή του και το πόρισμα της ΕΔΕ, που εντοπίζει πολλά λάθη και παραλείψεις στην επιχείρηση, από τότε ζει με τον φόβο ότι το θραύσμα θα πειράξει το νεύρο του χεριού του. Οπως υποστηρίζει, η μόνη λύση είναι να υποβληθεί σε επέμβαση σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ. Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος Βασίλειος Τζιούτζιας, ο οποίος είχε παραστεί και στη δίκη που έγινε το 2009 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, με κατηγορουμένους 41 άτομα, αλλά και στο Εφετείο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...