«Μεσαίωνας» στο πρώην Λοιμωδών

❱❱ Εικόνες-σοκ! Δεμένα με ιμάντες νεαρά άτομα με αυτισμόΘλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που έχουν ληφθεί μέσα από το πρώην Λοιμωδών, στις οποίες εικονίζονται νεαρά άτομα με αυτισμό να βρίσκονται δεμένα, με ιμάντες, πάνω στα κρεβάτια τους! 

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του Συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά Παναγιώτη Μπαλακτάρη, πρόκειται για 30 άτομα με αυτισμό που μέχρι πρότινος νοσηλεύονταν στο Θεραπευτήριο Σκαραμαγκά (που κατασκευάστηκε ως φοιτητική εστία του ΟΑΕΔ) και πλέον έχουν μεταφερθεί στο πρώην Λοιμωδών, στο παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής, και σε άλλη, παρόμοια δομή.

Σε αυτές τις δομές αφενός φιλοξενούνται άποροι και ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ειδικές ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και αφετέρου δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό, με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται μέθοδοι προηγούμενων δεκαετιών, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο: «Επειδή δεν μπορούν να τα διαχειριστούν, καταφεύγουν στην καταστολή» δηλώνει ο κ. Μπαλακτάρης και προσθέτει: «Ακόμα και το κτίριο είναι ακατάλληλο. Τα τζάμια δεν είναι αύθραυστα και έτσι υπάρχει ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού γιατί αυτά τα παιδιά έχουν τάσεις αυτοτιμωρίας. Εχουν παρατηρηθεί προσπάθειες παιδιών για να φύγουν γιατί τα τζάμια στις τουαλέτες δεν έχουν πλέγματα».

Οπως καταγγέλλει, τόσο ο σύλλογος όσο και οι γονείς έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπουργό και πολιτική προϊσταμένη των δομών αυτών Θεανώ Φωτίου, χωρίς ανταπόκριση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...