Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Βράχος» στον ανασχηματισμό η υπουργός Μακεδονίας – Θράκης

❱❱ Ευχές από Τσίπρα – Καμμένο στη Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθηΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Από το σπίτι της είδε τον ανασχηματισμό και την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης η υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία αναρρώνει ύστερα από την επέμβαση αλλαγής της μιτροειδούς βαλβίδος στην καρδιά στην οποία υπεβλήθη στις αρχές Φεβρουαρίου. Οπως λέει η ίδια στη στήλη, είναι καλά, βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης και θα επιστρέψει στα καθήκοντά της στις 12 Μαρτίου.

Η Σερραία υπουργός δέχτηκε τις ευχές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του φίλου της, προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου, που της ευχήθηκαν να είναι από δω κι εμπρός σιδερένια η καρδούλα της!
Ανεξάρτητα όμως από την περιπέτειά της, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά απεδείχθη «βράχος» και στον ανασχηματισμό, αφού στάθηκε αμετακίνητη στη θέση της, γεγονός που αποδεικνύει την εκτίμηση του πρωθυπουργού στο πρόσωπό της.

Η Σερραία πολιτικός αποτελεί την πρώτη και μοναδική γυναικεία παρουσία στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης από τη μέρα ίδρυσής του.

Η Μαρία στάθηκε εκεί όρθια και στις τέσσερις συνθέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2018.
Δεν δίστασε μάλιστα από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο οποίο βρισκόταν τότε να στείλει μήνυμα για το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, λέγοντας στους πολίτες που πήραν μέρος πως, εάν μπορούσε, θα ήταν μαζί τους.
Σιδερένια ευχόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας.

Κάνναβη και ψυχαγωγία

theodorakis

❱❱Να επιτρέπεται, λέει, ο Σταύρος Θεοδωράκης η ψυχαγωγική χρήση κάνναβης από ενήλικες.Δηλαδή, τι; Ετσι σκέτο; Μα, αν είναι να ψυχαγωγούμαστε οι ενήλικες με κάνναβη, να πάρουμε τηλέφωνο να το πούμε στον Σειρηνάκη, μπας και βγάλουμε και τίποτε από την ψυχαγωγία… Μην ταλαιπωρούμαστε άδικα!

Πιο φανατικός όμως κι από τον Σταύρο αλλά και από τον Νίκο Καρανίκα είναι στο θέμα της κάνναβης ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. Θα μου πείτε, ο Γρηγόρης τάσσεται χρόνια υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών γενικότερα, στην κάνναβη θα κολλήσουμε;

Ο Ψαριανός, στην ομιλία του στη Βουλή για το επίμαχο θέμα, επισήμανε ότι κυκλοφορούν ήδη στα φαρμακεία σκευάσματα οπιούχα και άλλα με ναρκωτικές ουσίες, που κατόπιν συνταγής τα προμηθεύονται οι ασθενείς, και άρα είναι παράλογο να μην επιτρέπεται η καλλιέργεια της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς. Ο βουλευτής του Ποταμιού είπε χαρακτηριστικά: «Κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων στις επιτροπές της Βουλής που εξέτασαν το νομοσχέδιο κατατέθηκαν στοιχεία στα πρακτικά που αποδεικνύουν ότι η κάνναβη είναι λιγότερο βλαβερή και εξαρτησιογόνος από το αλκοόλ ή τον καπνό».

Κάνναβη δηλαδή και ξερό ψωμί!

Ορκοι που δεν τηρούνται!

❱❱«Δεν είναι θέλημα Θεού ο όρκος». Αυτή την εκδοχή του όρκου των πολιτικών δίνει ο ηθοποιός και εγγονός του «κακού του ελληνικού σινεμά» Ανέστη Βλάχου, ο Ανέστης junior. Ο Ανέστης, όπως και ο παππούς του, που αγαπούσε την πολιτική και ήταν ο ιδρυτής της πρώτης τοπικής του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα αλλά και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών κάποτε, ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Δήμο Παιανίας.
Λέει λοιπόν συνεισφέροντας στη συζήτηση που άνοιξε χθες περί θρησκευτικού ή μη όρκου: «Οι πατέρες της Εκκλησίας μας διδάσκουν ομόφωνα την απόλυτη απαγόρευση του όρκου, είτε αυτός είναι θρησκευτικός είτε πολιτικός. Η χρήση του όρκου στην καθημερινή ζωή αποτελεί καταστρατήγηση της ρητής εντολής του Χριστού “μη ομόσαι όλως”. Αλλωστε, η χρησιμότητα του όρκου για την εξεύρεση της αλήθειας είναι πολύ αμφισβητήσιμη». Ο άγιος Χρυσόστομος, σε κείμενά του, αναφερόμενος σε αυτό, λέει ότι, αν πιστεύεις πως ο άνθρωπος είναι φιλαλήθης, μην τον εξαναγκάσεις να ορκιστεί. Αν, πάλι, γνωρίζεις ότι ψεύδεται, μην τον αναγκάσεις να γίνει επίορκος.
Καλά έκαναν λοιπόν και δεν ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί, αφού, έτσι κι αλλιώς, και παρά όσα σωστά λέει ο Ανέστης, οι όρκοι δεν τηρούνται ποτέ!

Παρούσα στη Χρυσή Βραδιά 

❱❱Τραγούδια του υπέροχου Φίλιππου Νικολάου σιγοτραγούδησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.
Η Θεοδώρα, που είναι αντιπρόεδρος της Διεθνούς Λέσχης Φίλων Μουσικής Δεκαετιών ’60, ’70, ’80, ήταν φυσικά παρούσα στη Χρυσή Βραδιά 2018 που διοργάνωσε η λέσχη για να τιμήσει τραγουδιστές που έχουν αφήσει εποχή συνεισφέροντας με τη μουσική τους. Την εκδήλωση παρουσίασε ο μουσικός παραγωγός Πέτρος Καντιάνης και εκεί η Θεοδώρα έδειξε και τις φωνητικές της ικανότητες.

(!)

gg

Τα έφαγε τα χαστουκάκια του ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. Το ένα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, που τον χτύπησε ελαφρά στον σβέρκο, αφού άλλωστε γνωρίζονται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν οικειότητα, και το άλλο από τον πρωθυπουργό, με τον οποίο τους συνδέει παλαιά γνωριμία, πάλι από τη Νεολαία του κόμματος.
«Είσαι και λέγεσαι», λοιπόν, για το νέο!

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...