Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

«Πάρτε τα παιδιά μου, δεν μπορώ να τα ζήσω»

❱❱ 30χρονη ζητά να αναλάβει το κράτος την επιμέλεια δύο εκ των τεσσάρων βλασταριών τηςΤα αξεπέραστα βάσανα και η ελπίδα ότι ίσως χαρίσει στα παιδιά της μια καλύτερη ζωή ανάγκασαν μια νέα γυναίκα να κάνει την πιο σκληρή και θλιβερή επιλογή για μητέρα: Να αποχωριστεί τα σπλάχνα της για να μην τα καταδικάσει στην απόλυτη ανέχεια! Ο εισαγγελέας Υπηρεσίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου βρέθηκε στη δύσκολη θέση να ακούσει την 30χρονη γυναίκα να του ζητά να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο από τα τέσσερα παιδιά της, για να τη βγάλει από το αδιέξοδο.

«Πάρτε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου και δώστε λύση στο πρόβλημά μου» φέρεται ότι παρακάλεσε η μητέρα, εξηγώντας ότι το πολυτεκνικό επίδομα που παίρνει δεν αρκεί για να θρέψει όλα τα στόματα.

Η 30χρονη, που ζει μαζί με τη μητέρα της, είναι άνεργη και ζήτησε να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της, ηλικίας 14 και 13 χρόνων, τα οποία δεν έχει αναγνωρίσει ο πατέρας τους, σε αντίθεση με τα δύο μικρότερα. Η εισαγγελική λειτουργός που επιλήφθηκε αυτής της ειδικής περίπτωσης έχει χειριστεί τα τελευταία δύο χρόνια ακόμα έξι περιπτώσεις αφαίρεσης επιμέλειας για τον ίδιο λόγο, κάτι που αποτυπώνει τα δράματα τα οποία εξελίσσονται αθόρυβα γύρω μας.

Η εισαγγελέας καθοδήγησε τη μητέρα και της εξήγησε ότι πρέπει να κάνει τη σχετική αίτηση, αλλά να υπάρχει άλλος συγγενής (όπως η μητέρα της) που θα αναλάβει την επιμέλεια. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν θα άλλαζε τη δύσκολη καθημερινότητά τους… Στη συνέχεια, η διαδικασία προβλέπει ότι η υπόθεση θα εξεταστεί από δικαστήριο το οποίο θα αναθέσει την επιμέλεια των παιδιών σε τρίτο πρόσωπο, ολικά ή μερικά, ή θα διορίσει επίτροπο, πάντα με γνώμονα το συμφέρον τους.

Θα αποφασίσει το Πρωτοδικείο

Μετά την υποβολή της αίτησης, το Πρωτοδικείο καλείται να αποφασίσει αν θα της αφαιρεθεί η επιμέλεια ή η γονική μέριμνα και αν τα παιδιά θα παραμείνουν σε συγγενικό περιβάλλον ή θα μεταφερθούν σε ίδρυμα ή σε ανάδοχη οικογένεια. Πάντως, δεν υπήρχε άλλο ενδεχόμενο από το να προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς η μητέρα εμφανίστηκε στην Εισαγγελία ολοκληρωτικά εξαντλημένη και φώναζε: «Βρείτε λύση στο πρόβλημά μου».

Η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου εξήγησε, μιλώντας στον «Ταχυδρόμο», ότι τα προβλήματα εντείνονται όταν τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία και οι γονείς με ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

«Ιδιαίτερα αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους εκτός έγγαμου βίου βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση» είπε για τις μητέρες που αναγκάζονται να ξεκινήσουν διαδικασία για να αποχωριστούν τα παιδιά τους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...