Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Στη «φάκα» οι Αλβανοί ναρκοβαρόνοι των Εξαρχείων

❱❱ «Ντου» της ΕΛ.ΑΣ. σε πέντε σπίτια και συλλήψεις 21 μελών της σπείρας! Τσάκωσαν και το «μπουμπούκι» που είχε «φάει» επαγγελματία οδηγόΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Με μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εξαρθρώσουν χωρίς να ανοίξει μύτη τη συμμορία που θα μετέτρεπε σε ένα απέραντο σούπερ μάρκετ ναρκωτικών το κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, συνέλαβαν και τον φυγόποινο δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός οδηγού ταξί που έγινε το 2010 στην Κυψέλη!

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τουλάχιστον πέντε έρευνες σε σπίτια των Εξαρχείων και συνέλαβαν 21 βαρόνους ναρκωτικών, 11 από τους οποίους αποτελούσαν τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης. Από αυτούς 13 είναι Αλβανοί, τέσσερις Ελληνες, ένας από τη Βουλγαρία, δύο από τη Γεωργία και άλλος ένας από τη Μολδαβία, που έπαιζαν περιφερειακό ρόλο διακινητή στη μαφία των Εξαρχείων και ήταν γνώριμοι των Αρχών από το 2010. Τότε είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια, καθώς φέρεται ότι συμμετείχαν σε επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.

Ενας από τους συλληφθέντες είναι ο Αλβανός που είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία του ταξιτζή, καθώς είχε διαφύγει στην πατρίδα του. Ομως επέστρεψε στη συνέχεια στην Ελλάδα και συμμετείχε στην αλβανική μαφία των ναρκωτικών που λυμαίνεται τα Εξάρχεια. Οπως αποδείχθηκε από τις έρευνες, οι κακοποιοί είχαν αναπτύξει ένα ιδιαίτερα μεγάλο δίκτυο διακίνησης με επίκεντρο την οδό Ερεσού στα Εξάρχεια, όπου έκαναν διακίνηση σε κοινή θέα στο ύπαιθρο, αλλά και την οδό Μεσολογγίου, όπου διατηρούσαν την αποθήκη όπου έκρυβαν τις ποσότητες ναρκωτικών.

Οι Αλβανοί ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τις άλλες ομάδες που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή, προκειμένου να πάρουν οι ίδιοι εξ ολοκλήρου στα χέρια τους το εμπόριο σε Εξάρχεια και κέντρο. Οταν παραλάμβαναν από την πατρίδα τους ποσότητες χασίς και κοκαΐνης, τις μετέφεραν σε σάκους στις «κρυψώνες» των Εξαρχείων, χρησιμοποιώντας είτε μια διαδικτυακή εφαρμογή ιδιωτικών ταξί είτε ακόμη και λεωφορεία ή τρόλεϊ!

Ωστόσο, η παρουσία των ναρκεμπόρων στην οδό Μεσολογγίου είχε προξενήσει μεγάλες εντάσεις και σφοδρή αντιπαλότητα με τις ομάδες των αναρχικών στην περιοχή, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί σημείο αναφοράς για το αντιεξουσιαστικό κίνημα από το 2008, αφού εκεί είχε δολοφονηθεί ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

ΤΟ «ΓΛΩΣΣΑΡΙ» ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά, τα χρήματα και γενικότερα τις παράνομες δοσοληψίες τους, ώστε να είναι δύσκολη η παρακολούθηση των κινητών τους από τον «υπερκοριό» της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν για τις ποσότητες κοκαΐνης τις λέξεις «μισό», «ένα», «ολόκληρο» και «πέτρα», για το χασίς «μπιτς», «σταφύλι», «πράγμα» ή «πράγματα», «μικρό» ή «μεγάλο», «μπουφάν», «πράσινα παντελόνια». Αν επρόκειτο για ένα κιλό κάνναβης, οι κωδικοί ήταν «μηχανή» ή «μηχανάκι» και «μπλούζα», αν μιλούσαν για χρήματα σε ευρώ τα ανέφεραν ως «λεκ» (αλβανικό νόμισμα) και για χρέος προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν τη λέξη «γκολ»!

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...