Δεν είχε παπούτσια για να πάει σχολείο!

❱❱ Σοκ στην Πάτρα με την ιστορία ενός 11χρονου που έκανε γνωστή ο σύλλογος «Φωτεινό Αστέρι» Από την
Εύα Παπαδάτου 

Κόμπο στον λαιμό προκαλεί ακόμα ένα περιστατικό απόλυτης φτώχειας στην Πάτρα, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Φωτεινό Αστέρι».

Οπως αποκάλυψε ο σύλλογος που στηρίζει τις άπορες οικογένειες της πόλης, ένα αγοράκι 11 ετών αρνούνταν να πάει στο σχολείο επειδή δεν είχε να φορέσει παπούτσια!

Ο μικρός μαθητής του δημοτικού, που οι γονείς του είναι άνεργοι, ντρεπόταν να εμφανιστεί στο σχολείο του με τρύπια υποδήματα και για τον λόγο αυτόν προτίμησε να μείνει στο σπίτι του για περίπου μία εβδομάδα. Οπως έκανε γνωστό ο σύλλογος, το αγόρι φοβόταν πως θα γινόταν αντικείμενο χλευασμού από τους συμμαθητές του, όταν θα έβλεπαν ότι φορούσε φθαρμένα και παλιά παπούτσια.

Η κατάσταση της οικογένειας μαθεύτηκε στο «Φωτεινό Αστέρι», που απηύθυνε έκκληση μέσω της σελίδας του στο facebook σε όλους όσοι μπορούσαν να εξασφαλίσουν στο αγοράκι κάτι που για χιλιάδες άλλους είναι κάτι αυτονόητο: ένα ζευγάρι παπούτσια! Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται: «Πάτρα το 2018. Ενα παιδί να μην πηγαίνει σχολείο γιατί δεν έχει παπούτσια να φορέσει. Και πόσα ακόμα δεν ξέρουμε ότι συμβαίνουν στις ελληνικές οικογένειες».

Μεγάλη ανταπόκριση

Ευτυχώς, η ανταπόκριση ήταν άμεση και στο παιδί δόθηκαν αρκετά ζευγάρια παπούτσια από ευαίσθητους πολίτες.

«Πολλά μεταχειρισμένα παπούτσια βρέθηκαν για το αγόρι και η επόμενη κίνηση είναι η συλλογή τροφίμων για την οικογένεια. Οι νεαροί γονείς ζητούν δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς όπως παλιά και να μπορέσουν να μεγαλώσουν το αγγελούδι τους με τα βασικά, που αυτή τη στιγμή λείπουν από το σπιτικό τους» είπε στην «Espresso» μέλος του συλλόγου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ