Παπάς έκλεβε εικόνες

❱❱ Καμπάνα σε Λαρισαίο μακρυχέρη ιερέα και στους τέσσερις συνεργούς του που άρπαξαν εκκλησιαστικά κειμήλιαΑπό την
Εύα Παπαδάτου 

Με την αμίμητη φράση της προέδρου του δικαστηρίου, που θα θυμάται αρκετό καιρό όλο το ακροατήριο, συνοδεύτηκε η ποινή στην οποία καταδικάστηκε για την κλοπή εικόνων και εκκλησιαστικών αντικειμένων ένας… μακρυχέρης ιερέας από τη Λάρισα.
«Σας χρειάζεται ένας… πνευματικός και, αν δεν έχετε, να σας συστήσουμε εμείς έναν!» είπε σε αυστηρό τόνο η δικαστής του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, ανακοινώνοντας στον παπά την καταδικαστική απόφαση.

Ο ρασοφόρος είχε κλέψει μαζί με τέσσερις συνεργούς του τα εκκλησιαστικά κειμήλια. Στη συνέχεια είχαν προσπαθήσει να τα πουλήσουν, αλλά στάθηκαν άτυχοι, καθώς έπεσαν πάνω σε αστυνομικό που προσποιήθηκε τον υποψήφιο αγοραστή! Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία είχαν συμφωνήσει στην αγοραπωλησία δύο εικόνων (ενός πεντηκοσταρίου και ενός φωτοστέφανου) αντί 60.000 ευρώ! Στο ραντεβού που έδωσαν αποκαλύφτηκε η εμπλοκή του παπά, τριών Λαρισαίων (μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες) και ενός αλλοδαπού, σύμφωνα με την «Ελευθερία».

Ωστόσο, οι περισσότερες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν οι πέντε μετατράπηκαν σε πλημμεληματικές από κακουργηματικές και όλοι τους απαλλάχτηκαν από την κατηγορία της σύστασης συμμορίας. Ο κληρικός, πάντως, καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή σε σχέση με τους συνεργούς του – συγκεκριμένα, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και εννέα μηνών με τριετή αναστολή.

«Καλύτερα να δικάζαμε πέντε κακουργήματα παρά αυτό!» πρόσθεσε εξοργισμένη η πρόεδρος του δικαστηρίου προς όλους και κατέληξε: «Εχουμε να παραδώσουμε και μια ψυχή. Να το θυμόμαστε όλοι αυτό»!
Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονταν δεκάδες μοναχές, οι οποίες είχαν ζητήσει τις εικόνες που είχαν κλαπεί και τελικά πήραν πίσω μία από αυτές.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ