Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μητέρα με τους δύο γιους της και τη νύφη τίναζαν στον αέρα ΑΤΜ

❱❱ Μητέρα, οι δύο γιοι και η νύφη της (που είχαν αδυναμία στην καλλιέργεια κάνναβης) έβαζαν μπουρλότο σε μηχανήματα ανάληψης σε Αττική και ΑρταΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Πίσω από την αδίστακτη συμμορία που ανατίναζε ATM στην Αττική αλλά και στην Αρτα βρίσκονταν μία μητέρα με τους δύο γιους της και τη νύφη της.
Οπως αποκάλυψε η Αστυνομία, η οικογενειακή συμμορία, που φαίνεται πως δρούσε τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2017, εμπλέκεται σε αρκετές περιπτώσεις που αφορούν ανατινάξεις ATM με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου Plofkraak, ληστείες, κλοπές αυτοκινήτων και πινακίδων κυκλοφορίας, και εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Επειτα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις στα δυτικά προάστια της Αττικής, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να συλλάβουν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους μια 46χρονη γυναίκα, τους δύο γιους της που φαίνεται ότι έπαιζαν κεντρικό ρόλο στη σπείρα, αλλά και τη σύζυγο ενός εξ αυτών.
Οι δράστες κατηγορούνται συνολικά για έξι εκρήξεις σε ΑΤΜ σε Αγιο Ιωάννη Ρέντη, Βάρη, Βάρκιζα, Δάφνη, Καμίνια και Αρτα, μία διάρρηξη σε κατάστημα στην Αττική, δύο κλοπές οχημάτων (Ι.Χ. φορτηγό – αγροτικό και μοτοσικλέτα) και από μία περίπτωση κλοπής πινακίδων σε Αττική και Αρτα, καθώς και για κλοπή χρηματικού ποσού από ιδιώτη στην Αττική.

Νέα μέθοδος

Οι κακοποιοί είχαν αναπτύξει μια νέα μέθοδο με μείγματα αερίου και μπουκάλες ασετιλίνης, προκειμένου μέσα σε διάστημα τριών λεπτών να ανατινάζουν το ΑΤΜ, να αρπάζουν τις κασετίνες με τα χρήματα και να εξαφανίζονται.

Παράλληλα, επικοινωνούσαν μέσω «επιχειρησιακών» τηλεφωνικών συνδέσεων και χρησιμοποιούσαν κωδική φρασεολογία, με λέξεις όπως «κοπέλες», όταν αναφέρονταν σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, και «ουρά», αναφερόμενοι σε παρουσία αστυνομικών.
Προκειμένου, άλλωστε, να ενημερώνονται για την παρουσία και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων, είχαν εφοδιαστεί και με φορητούς ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει στις συχνότητες της Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες είχαν και παράλληλη δραστηριότητα καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης, καθώς σε έναν από τους χώρους που είχαν νοικιάσει με πλαστά στοιχεία βρέθηκε ένα πλήρες εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας με 21 δενδρύλλια.
Οπως έγινε γνωστό, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κασετίνα χρημάτων από ΑΤΜ, το χρηματικό ποσό των 1.595 ευρώ, τρία οχήματα (δύο μοτοσικλέτες και Ι.Χ. αυτοκίνητο), μεταλλική φιάλη οξυγόνου με προσαρμοσμένο διπλό μανόμετρο μέτρησης πίεσης, 11 κλειδιά οχημάτων από διάφορες μάρκες, δύο φορητοί ασύρματοι συγχρονισμένοι σε συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., πιστόλια με αβολίδοτα φυσίγγια, ενδύματα, φόρμες, γάντια, μπουφάν με κουκούλες και κουκούλες full face, μεταλλικός λοστός και εργαλείο θραύσης τζαμιών, συσκευή taser, τρεις ζυγαριές ακριβείας και τέσσερις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 70 γραμμάρια ινδική κάνναβη.

offer


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...