Πετάει στον δρόμο το ανήλικο παιδί της

❱❱ Βόλος: Μητέρα με ψυχολογικά προβλήματα υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να συντηρεί τον 14χρονο και τον απειλεί με μήνυση αν δεν βρει δουλειάΜόνο λίγες μέρες αφότου έγινε γνωστό το δράμα που βίωνε μια 30χρονη μητέρα στον Βόλο, η οποία απευθύνθηκε στην Εισαγγελία της περιοχής για να δώσει την επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, καθώς δεν μπορούσε να τα συντηρήσει, μια νέα σοκαριστική ιστορία από τις κοινωνικές υπηρεσίες του νομού Μαγνησίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, μια μητέρα στη θεσσαλική πόλη -η οποία προφανώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα- ζητά εδώ και δυόμισι χρόνια από το 14χρονο αγοράκι της να φύγει από το σπίτι και να βρει δουλειά, γιατί η ίδια δεν μπορεί να το συντηρεί άλλο. Μάλιστα, απειλεί ότι αν δεν κάνει αυτό που του λέει θα το μηνύσει! 

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη συγκεκριμένη υπόθεση παρακολουθεί στενά κοινωνική λειτουργός από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Βόλου, η οποία προσπαθεί να βρει στέγη για το ανήλικο αγοράκι, χωρίς όμως να το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής.
Μιλώντας στον «Ταχυδρόμο» η κοινωνική λειτουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ιδρύματα που δεν φιλοξενούν παιδιά πάνω από 12 ετών. «Ετσι προβλέπεται από το καταστατικό τους. Ομως ούτε η εγκατάλειψη ούτε η παραμέληση ή η κακοποίηση δεν σταματά για ένα παιδί στην ηλικία των 12 ετών. Δεν ξέρουμε πού να απευθυνθούμε για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά» τονίζει η ίδια.

Στην Εισαγγελία

Η νέα αυτή δραματική ιστορία έρχεται να προστεθεί λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με την 30χρονη μητέρα, η οποία απευθύνθηκε στην Εισαγγελία του Βόλου ζητώντας να δώσει την επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, επειδή δεν μπορεί να τα συντηρήσει οικονομικά. Η γνωστοποίηση του οικογενειακού δράματος ενεργοποίησε τις κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και απλούς πολίτες που ήθελαν να βοηθήσουν την οικογένεια.
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καθημερινά οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων έρχονται αντιμέτωπες με οικογενειακά δράματα και θύματα παιδιά, ενώ τα περιστατικά παραμέλησης, εγκατάλειψης ή και κακοποίησης έχουν πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ