Γονείς μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν από σχολείο της Σητείας νταή δάσκαλο που χαστούκισε μαθητή

❱❱ Στα… όπλα βρίσκονται οι γονείς των μαθητών δύο δημοτικών σχολείων της Σητείας, που μαζεύουν υπογραφές για να απομακρύνουν έναν δάσκαλο ο οποίος φέρεται ότι χαστούκισε έναν μαθητή επειδή…… εξέφρασε μια απορία!

Οι γονείς είναι εξοργισμένοι και υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού είναι σε γενικές γραμμές ανάρμοστη και άκρως ακατάλληλη για παιδιά αυτής της ηλικίας, όμως ποτέ δεν περίμεναν ότι θα έφτανε στο σημείο να χειροδικήσει.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, ο εκπαιδευτικός φέρεται ότι χαστούκισε τον 9χρονο μαθητή της τέταρτης τάξης επειδή ρώτησε κάτι την ώρα που έγραφαν τεστ, γεγονός που τον έκανε να χάσει την ψυχραιμία του.

Τη σχετική καταγγελία έκαναν οι γονείς του αγοριού -το οποίο δεν θέλει να ξαναπάει στο σχολείο για να μην αντικρίσει τον συγκεκριμένο δάσκαλο- και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού από το σχολείο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου. Σύμφωνα με την «Ανατολή», την καταγγελία συνυπέγραψε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό φέρεται ότι υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες αναφέρουν ότι ο λόγος του είναι ακραίος και ξενοφοβικός. Ανάλογα περιστατικά της συμπεριφοράς του δασκάλου έχουν παρατηρηθεί και στα δύο σχολεία όπου δίδασκε.

Μάλιστα, οι πρακτικές του είχαν ωθήσει τους γονείς να συναντηθούν μαζί του προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις, χωρίς ωστόσο να πάρουν κάποια πειστική εξήγηση, όπως λένε. Πάντως, ο δάσκαλος θα κληθεί σε απολογία και αναμένεται να απομακρυνθεί από τα σχολεία της Σητείας.

Εύα Παπαδάτου

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ