Ελληνας ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ

❱❱ Οταν ο νέος… Τομ Κρουζ από το θρυλικό «Top Gun» ενσαρκώνεται στο πρόσωπο ενός Ελληνα Ικάρου που κατακτά τον τίτλο του καλύτερου πιλότου του ΝΑΤΟ, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς που έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται τους αιθέρες μας. Ο ιπτάμενος σμηναγός Βασίλης Καλογερίδης (φωτό) ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς «Course Warrior», δηλαδή «ο ιπτάμενος που θα επέλεγα να πετάξω μαζί του σε πολεμικές επιχειρήσεις», κάτι που γεμίζει υπερηφάνεια τα γαλανόλευκα φτερά.

Η μεγάλη αυτή διάκριση ήρθε στην Πολεμική Αεροπορία μας από την 335 Μοίρα «Τίγρης» της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου, που συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2018 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Αλμπαθέτε στην Ισπανία, μαζί με διάφορων τύπων αεροσκάφη και εκπαιδευόμενους από Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία.

Στο Αιγαίο

Ο ίδιος εξήγησε σε δηλώσεις του ότι η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων είναι προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση των εχθρών που θα ήθελαν να εισβάλουν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, γι’ αυτό το επίπεδό τους είναι τόσο υψηλό. Τα στελέχη της Μοίρας «Τίγρης» απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές για τις επιδόσεις τους και για το υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης και αποτελεσματικότητας σε όλες τις αποστολές που τους ανατέθηκαν. Επίσης, ο ελληνικός σχηματισμός «Βέλος», υπό την αρχηγία του σμηναγού Γεωργίου Σκουργιά, πέτυχε τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ