Ρώσος κοσμοναύτης έχει «παρέα» στο Διάστημα τον… Γιώργο Νταλάρα

❱❱ Τα τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα συντροφεύουν στον ελεύθερο χρόνο του στο… Διάστημα τον Ρώσο κοσμοναύτη Αντόν Σκάπλεροφ! Την αδυναμία του για τη μουσική του Ελληνα τροβαδούρου αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου χαιρετισμού του, που ανέβηκε στο διαδίκτυο με αφορμή την έναρξη του Ετους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018 στη Μόσχα.

Κρατώντας το σήμα του ΕΟΤ που συμπεριέλαβε στη λίστα των αντικειμένων τα οποία πήρε μαζί του στην αποστολή, ο Ρώσος διοικητής της 55ης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χαιρέτισε θερμά την έναρξη του Ετους Τουρισμού, λέγοντας: «Ζήτω η φιλία της Ρωσίας και της Ελλάδας. Διαστημικούς χαιρετισμούς σε όλους»!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στενή σύνδεση των Ρώσων κοσμοναυτών με τη χώρα μας. «Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα» τόνισε στο μήνυμά του ο Αντόν Σκάπλεροφ, προσθέτοντας ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας αποτελεί κορυφαία επιλογή των συναδέλφων του για τα προγράμματα φυσικής αποκατάστασής τους, έπειτα από την πολύμηνη παραμονή τους στο Διάστημα. Από το υμνολόγιο, όμως, δεν έλειψε ούτε ο Γιώργος Νταλάρας, τον οποίο ο διάσημος κοσμοναύτης χαρακτήρισε «Ελληνα Ορφέα»!

«Γνώρισα το έργο του Γιώργου Νταλάρα από τον καλό μου φίλο Θανάση Αυγερινό. Από τότε παίρνω πάντα μαζί μου ελληνική μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα» αποκάλυψε, ενώ αναφέρθηκε και στις ελληνικές ρίζες του συμπατριώτη του κοσμοναύτη Θεόδωρου Γιουρτσίχιν.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ