Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Βουρ για το κελί ο Καρούζος!

❱❱ Πόσα χρόνια  «έφαγαν» Ρέστης και ΣκαφτούρουΜε την επιβολή ποινής κάθειρξης 16 ετών χωρίς αναστολή στον άλλοτε πανίσχυρο κατασκευαστή Γιάννη Καρούζο έπεσε η αυλαία της δίκης για το αποκαλούμενο «Καρούζος Gate» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σε κάθειρξη 14 ετών, αλλά με αναστολή καταδικάστηκε και η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρου, ενώ την ίδια ώρα καλούνται και οι δύο να καταβάλουν το ποσό των 200.000 ευρώ ως χρηματική ποινή.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκρινε ενόχους χωρίς ελαφρυντικά πέντε από τους συνολικά έξι κατηγορουμένους στην πολύκροτη υπόθεση, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Εκτός από το πρώην ζεύγος Καρούζου, ένοχοι κρίθηκαν ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης, που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, και οι εκπρόσωποι της εταιρίας Fantom Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Ρεκούμης, που καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης επτά και πέντε ετών αντίστοιχα. Αθώος κρίθηκε ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, γιος του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της Fantom.

Περιοριστικοί όροι

Ολοι οι καταδικασθέντες -πλην του Γιάννη Καρούζου- διατηρούν την ελευθερία τους ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ στη Ρεβέκκα Σκαφτούρου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισής της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευση χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου και της υποχρέωσης να διανυκτερεύει στην οικία της.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης σε όλους τριετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και, επιπλέον, την υποχρέωση άμεσης χρηματικής ικανοποίησης ύψους 100.000 ευρώ στον Καρούζο και 50.000 ευρώ σε καθέναν εκ των υπολοίπων για ηθική βλάβη του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, ο Ομιλος Καρούζου προχωρούσε σε αγορές ακινήτων-φιλέτων με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες, με το ύψος των επισφαλών δανείων να φθάνει τα 300.000.000 ευρώ!

Στη διάρκεια της δίκης, που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2017, οι άλλοτε αγαπημένοι σύζυγοι Γιάννης και Ρεβέκκα Καρούζου, που πρωτοστατούσαν στο παρελθόν στην κοσμική ζωή της χώρας, είχαν εξαπολύσει σφοδρές αλληλοκατηγορίες, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλον ευθύνες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ντέμη Ντάβαρη

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....