Εξώδικη πρόσκληση από την Εκκλησία της Ελλάδος στην εταιρία «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Espresso»

Η Εκκλησία της Ελλάδος απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στην εταιρία «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Espresso», στην οποία αναφέρει τα εξής: «Σας αποστέλλουμε την παρούσα εξώδικη δήλωση κατά το άρθρο μόνο παρ. 5 του ν. 1178/1981, όπως ισχύει, και σας καλούμε σε άμεση αποκατάσταση της προσβολής της αλήθειας, ως και της υπόληψης και του κύρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς:

α) στο φύλλο της 19ης.3.2018 και στη σελίδα 5 αναφέρεται ότι: “Βόμβα” στους κόλπους της Εκκλησίας βάζει η αποκάλυψη γνωστής τρανσέξουαλ για την ερωτική σχέση της με μητροπολίτη!. Το δημοσίευμα αφορά μη κατονομαζόμενο “μητροπολίτη”, που εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο και δίνει την εντύπωση ότι αφορά Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

β) στο εξώφυλλο της εφημερίδας της 20ής.3.2018 με τίτλο “Αυτή είναι η τρανς ερωμένη του Δεσπότη” αναγράφεται ψευδώς “Χαμός χθες στην Ιερά Σύνοδο. Αρχιερείς κοιτούσαν ο ένας τον άλλον με καχυποψία” δημιουργώντας σαφώς ψευδείς εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό ότι δήθεν πρόκειται για Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επιπλέον ενδεικτικό του ψεύδους του παραπάνω δημοσιεύματος είναι ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ούτε καν συνεδριάζει αυτό το διάστημα, ώστε να τεθεί τέτοιο ζήτημα μεταξύ Μητροπολιτών μελών της Ιεράς Συνόδου.

γ) στο φύλλο της 20ής.3.2018 και στη σελίδα 4 της εφημερίδας αναφέρεται “Αν χθες κάποιοι από την Ιεραρχία της Εκκλησίας έχασαν τον ύπνο τους μετά την αποκάλυψη του ροζ σκανδάλου, τότε σήμερα θα πρέπει να πάρουν τα… βουνά!”, δημιουργώντας σαφώς την εντύπωση ότι δήθεν πρόκειται για Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

δ) στο εξώφυλλο της 21ης.3.2018 της εφημερίδας σας με τίτλο “Ο μητροπολίτης στο σπίτι της τρανσέξουαλ ερωμένης του” εικονίζεται ρασοφόρος ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με οποιονδήποτε (εν ενεργεία ή εφησυχάζοντα) Μητροπολίτη ή Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ε) στο φύλλο της 22ας.3.2018 επίσης παραπλανητικά αναφέρεται ότι “Από εδώ και στο εξής είναι ζήτημα της Εκκλησίας να ψάξει και να ερευνήσει το θέμα με τις καταγγελίες της τρανσέξουαλ, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Αν επιχειρηθεί κουκούλωμα, τότε η Εκκλησία θα έχει την απόλυτη ευθύνη έναντι των πιστών”, δημιουργώντας και πάλι την παραπλανητική εντύπωση ότι πρόκειται για Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ γνωρίζετε ποιος είναι ο εικονιζόμενος ρασοφόρος, γι’ αυτό και το δημοσίευμα σπεύδει να διευκρινίσει παρακάτω, στη σελίδα 5, ότι “Ο Δεσπότης (ο οποίος δεν είναι του Παλαιού Ημερολογίου)”, παραλείποντας όμως να αναφέρει επιπλέον ότι ο εικονιζόμενος δεν έχει σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

1) Στην ίδια θέση, στο εξώφυλλο της εφημερίδας σας και στο αμέσως επόμενο φύλλο από την επίδοση της παρούσας, να δημοσιεύσετε αποκαταστατικό της αλήθειας δημοσίευμα ότι: “Ο κληρικός που αφορούν τα δημοσιεύματα μας (19-22.3.2018) δεν είναι Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος”.

2) Να διευκρινίσετε με καταχώριση δημοσιεύματος ανάλογης έκτασης και θέσης σε εσωτερική σελίδα της εφημερίδας και στο αμέσως επόμενο φύλλο από την επίδοση της παρούσας ότι τα ανωτέρω δημοσιεύματα της εφημερίδας σας (φύλλα 19ης έως και 22ας.3.2018) δεν αφορούν Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

2) Να μην αναφερθείτε στο μέλλον στο παραπάνω ζήτημα χωρίς τη διευκρίνιση εκ μέρους της εφημερίδας σας ότι ο κληρικός στον οποίο αναφέρεσθε δεν είναι Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

3) Να μας κοινοποιήσετε το δημοσίευμα αποκατάστασης της αλήθειας στην ανωτέρω έδρα μας».

Σημείωση της «Espresso»

H «Espresso» επιβεβαιώνει ότι δεν είναι μητροπολίτης που ανήκει την Εκκλησία της Ελλάδος, ωστόσο πρόκειται για μητροπολίτη ανατολικής ορθόδοξης Εκκλησίας, γι’ αυτό η αποκάλυψη είναι τόσο σοβαρή.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ