Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Εξώδικη πρόσκληση από την Εκκλησία της Ελλάδος στην εταιρία «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Espresso»

Η Εκκλησία της Ελλάδος απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στην εταιρία «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Espresso», στην οποία αναφέρει τα εξής: «Σας αποστέλλουμε την παρούσα εξώδικη δήλωση κατά το άρθρο μόνο παρ. 5 του ν. 1178/1981, όπως ισχύει, και σας καλούμε σε άμεση αποκατάσταση της προσβολής της αλήθειας, ως και της υπόληψης και του κύρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς:

α) στο φύλλο της 19ης.3.2018 και στη σελίδα 5 αναφέρεται ότι: “Βόμβα” στους κόλπους της Εκκλησίας βάζει η αποκάλυψη γνωστής τρανσέξουαλ για την ερωτική σχέση της με μητροπολίτη!. Το δημοσίευμα αφορά μη κατονομαζόμενο “μητροπολίτη”, που εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο και δίνει την εντύπωση ότι αφορά Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

β) στο εξώφυλλο της εφημερίδας της 20ής.3.2018 με τίτλο “Αυτή είναι η τρανς ερωμένη του Δεσπότη” αναγράφεται ψευδώς “Χαμός χθες στην Ιερά Σύνοδο. Αρχιερείς κοιτούσαν ο ένας τον άλλον με καχυποψία” δημιουργώντας σαφώς ψευδείς εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό ότι δήθεν πρόκειται για Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επιπλέον ενδεικτικό του ψεύδους του παραπάνω δημοσιεύματος είναι ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ούτε καν συνεδριάζει αυτό το διάστημα, ώστε να τεθεί τέτοιο ζήτημα μεταξύ Μητροπολιτών μελών της Ιεράς Συνόδου.

γ) στο φύλλο της 20ής.3.2018 και στη σελίδα 4 της εφημερίδας αναφέρεται “Αν χθες κάποιοι από την Ιεραρχία της Εκκλησίας έχασαν τον ύπνο τους μετά την αποκάλυψη του ροζ σκανδάλου, τότε σήμερα θα πρέπει να πάρουν τα… βουνά!”, δημιουργώντας σαφώς την εντύπωση ότι δήθεν πρόκειται για Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

δ) στο εξώφυλλο της 21ης.3.2018 της εφημερίδας σας με τίτλο “Ο μητροπολίτης στο σπίτι της τρανσέξουαλ ερωμένης του” εικονίζεται ρασοφόρος ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με οποιονδήποτε (εν ενεργεία ή εφησυχάζοντα) Μητροπολίτη ή Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ε) στο φύλλο της 22ας.3.2018 επίσης παραπλανητικά αναφέρεται ότι “Από εδώ και στο εξής είναι ζήτημα της Εκκλησίας να ψάξει και να ερευνήσει το θέμα με τις καταγγελίες της τρανσέξουαλ, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Αν επιχειρηθεί κουκούλωμα, τότε η Εκκλησία θα έχει την απόλυτη ευθύνη έναντι των πιστών”, δημιουργώντας και πάλι την παραπλανητική εντύπωση ότι πρόκειται για Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ γνωρίζετε ποιος είναι ο εικονιζόμενος ρασοφόρος, γι’ αυτό και το δημοσίευμα σπεύδει να διευκρινίσει παρακάτω, στη σελίδα 5, ότι “Ο Δεσπότης (ο οποίος δεν είναι του Παλαιού Ημερολογίου)”, παραλείποντας όμως να αναφέρει επιπλέον ότι ο εικονιζόμενος δεν έχει σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

1) Στην ίδια θέση, στο εξώφυλλο της εφημερίδας σας και στο αμέσως επόμενο φύλλο από την επίδοση της παρούσας, να δημοσιεύσετε αποκαταστατικό της αλήθειας δημοσίευμα ότι: “Ο κληρικός που αφορούν τα δημοσιεύματα μας (19-22.3.2018) δεν είναι Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος”.

2) Να διευκρινίσετε με καταχώριση δημοσιεύματος ανάλογης έκτασης και θέσης σε εσωτερική σελίδα της εφημερίδας και στο αμέσως επόμενο φύλλο από την επίδοση της παρούσας ότι τα ανωτέρω δημοσιεύματα της εφημερίδας σας (φύλλα 19ης έως και 22ας.3.2018) δεν αφορούν Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

2) Να μην αναφερθείτε στο μέλλον στο παραπάνω ζήτημα χωρίς τη διευκρίνιση εκ μέρους της εφημερίδας σας ότι ο κληρικός στον οποίο αναφέρεσθε δεν είναι Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

3) Να μας κοινοποιήσετε το δημοσίευμα αποκατάστασης της αλήθειας στην ανωτέρω έδρα μας».

Σημείωση της «Espresso»

H «Espresso» επιβεβαιώνει ότι δεν είναι μητροπολίτης που ανήκει την Εκκλησία της Ελλάδος, ωστόσο πρόκειται για μητροπολίτη ανατολικής ορθόδοξης Εκκλησίας, γι’ αυτό η αποκάλυψη είναι τόσο σοβαρή.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...